Evenimentul Zilei > EVZ Special > Lanț de morți la Iași! Scandalul ia amploare! Vela dezvăluie cine a vândut spirtul ucigaș
Lanț de morți la Iași! Scandalul ia amploare! Vela dezvăluie cine a vândut spirtul ucigaș

Lanț de morți la Iași! Scandalul ia amploare! Vela dezvăluie cine a vândut spirtul ucigaș

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunță o anchetă penală de mari proporții, după ce zece persoane din Iași au murit din cauza spirtului contrafăcut.

Marcel Vela a dezvăluit că persoana care a comercializat spirtul contrafăcut a fost identificată.

„În ziua de 24.04.2020, IPJ Iași s-a sesizat cu privire la faptul că pe raza judetului Iași, în perioada 15-24.04.2020, au fost înregistrate mai multe decese cauzate de intoxicația cu alcool metilic, ale unor persoane fără adapost sau consumatori cronici de alcool.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca o societate comercială din mun. Iași a achiziționat de pe raza mun. București, în zilele de 10.04.2020 si 13.04.2020, o cantitate de alcool sanitar denumit SANTE MED, pe etichetă precizându-se ca ar conține alcool etilic.

Societatea comercială din Iași a distribuit la rândul ei acest tip de alcool sanitar, la mai multe societăti de pe raza județului.

S-a procedat la identificarea acestor societăți si ridicarea sticlelor cu acest tip de alcool sanitar, fiind trimise spre analiză la IML Iași, ocazie cu care, în conținut, a fost identificată o concentrație foarte mare de alcool metilic.

A fost identificată persoana din București care a comercializat alcoolul sanitar si societățile comerciale detinute.

În aceasta dimineața au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza mun. București și jud. Ilfov, identificând-se 2 locații unde se fabrica acest produs, comercializat sub denumirea de spirt medicinal, dar folosindu-se alcool metilic, în loc de alcool etilic.

În cauză au fost identificate 2 persoane de cetățenie arabă, care comercializau acest produs, folosindu-se de facturi false, pe numele altor societăți comerciale. Dosarul este în cercetare la Parchetul Trib. Iași”, a spus Vela, potrivit antena3.ro.

Tudor Ciuhodaru avertizează! „Este periculos să beți spirt!”

„Este foarte periculos să bei spirt, de aceea tragem încă un semnal de alarmă, să nu utilizați alcool sanitar de proveniență necunoscută sau care nu e destinată utilizării sanitare.

Aceste cazuri sunt extrem de severe. Au un pronostic extrem de rezervat. Ne-am mai confruntat în 2013 cu un asemenea caz, tot în această zonă. Atunci 30 de persoane și-au pierdut viața din cauza alcoolului contrafăcut.

Alcoolul metilic este foarte toxic. Doza letală de 30 de mililitri. E incolor, volatil și inflamabil și se aseamănă cu alcoolul de aceea e ușor de confundat. În clinică, după o perioadă de latență de la 1 la 36 de ore apar fenomene grave, rapid mortale, caracterizate prin dureri de cap, tulburări de vedere mergând până la orbire, cele digestive și alterarea stării generale”, a spus Tudor Ciuhodaru.

Alertă! Alcoolul sanitar ucigaș. 10 persoane răpuse de spirt

Zece oameni din judeţul Iaşi au murit, în ultimele zile, după ce au băut alcool sanitar contrafăcut.

În ultimile săptămâni 10 persoane au decedat, toate intoxicate cu metanol. Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital. Cea mai gravă situație a fost în comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu, satul Brătești. Acolo, lunea trecută au murit trei persoane.

Ulterior, miercuri, a mai decedat una. Trei bărbați și o femeie s-au intoxicat cu metanolul aflat în spirtul contrafăcut. Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: