Ajax Amsterdam și Manchester United se vor afla față în față, în această seară, de la ora 21.45 (în direct la PRO TV și Dolce Sport 1), în finala Ligii Europa.


FOTO: Davy Klaassen, piesă de bază în angrenajul lui Ajax FOTO: AGERPRESLupta pentru cel de-al doilea trofeu european se va da pe „Friends Arena” din Solna, o localitate aflată în partea de nord a Stockholmului. Sărbătoarea fotbalului a fost șifonată, încă o dată, de un eveniment terorist. Luni, orașul Manchester a fost zguduit de carnagiul petrecut la un concert găzduit de „Manchester Arena”.

Tragedia a dat peste cap și programul echipei antrenate de Jose Mourinho, care și-a anulat evenimentele de presă programate ieri și a ajuns aseară, în Suedia.


FOTO: Marcus RushfordUltimul trofeu al olandezilor, în 1995

Ajax, revelația acestui sezon al Ligii Europa, n-a mai jucat o finală din 1996, atunci a pierdut Liga Campionilor, în fața celor de la Juventus (1-1 și 2-4 la penalty-uri). Cu un an mai devreme, în 1995, „lăncierii” șiau trecut în pal- mares primul trofeu, după celebrul meci cu Milan (scor 1-0). De partea cealaltă, United a luptat cu trofeul pe masă în

Însă ultimul trofeu a fost așezat în vitrină în 2008, atunci când gruparea pregătită la acea vreme de Sir Alex Ferguson a câștigat LC, după o partidă disputată la Moscova, contra lui Chelsea (1-1 și 6-5 după executarea loviturilor de departajare)