Lacina Traore, la Kuban pe 4 milioane de euro

Lacina Traore, la Kuban pe 4 milioane de euro

Atacantul ivorian a părăsit-o pe campioana CFR Cluj pentru formaţia antrenată de Dan Petrescu. Tranzacţia se va oficializa astăzi.

Campioana CFR Cluj l-a vândut pe cel mai bine cotat fotbalist din Gruia, atacantul ivorian Lacina Traore. Africanul n-a ajuns însă la niciunul dintre cluburile celebre vehiculate de ima ginaţia multor impresari - FC Liverpool, Arsenal Londra, Napoli etc. -, ci la Kuban Krasnodar, echipa antrenată de Dan Petrescu. Ardelenii vor încasa patru milioane de euro şi zece procente dintr-un viitor transfer.

Tânărul atacant în vârstă de 20 de ani a părăsit sâmbătă seară cantonamentul "feroviarilor" din Antalya şi a plecat în Spania, unde aseară urma să efectueze vizita medicală.

"În proporţie de 90 la sută totul e gata, mai rămâne doar să traducem în engleză actele şi să se semneze documentele. Vom lua patru milioane pe el plus 10 la sută dintr-un viitor transfer. Cel târziu mâine-dimineaţă (n.r. - azi) se va oficializa transferul", a declarat aseară Arpad Paszkany, patronul grupării din Gruia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste capul "Bursucului"?

Lacina Traore este al doilea jucător important vândut în această iarnă de CFR Cluj, după ce argentinianul Juan Culio a fost cedat la Galatasaray Istanbul pentru două milioane de euro.

Atacantul ivorian a fost adus la CFR Cluj în 2008, după ce Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor, l-a descoperit "pe străzi", conform spuselor sale. În cei doi ani şi jumătate petrecuţi în Gruia, longilinul atacant a marcat multe goluri, s-a remarcat şi prin ratări uluitoare (vezi cele trei bare din grupele Ligii Campionilor, din acest sezon), dar şi prin ieşiri în decor (celebru rămâne momentul în care le-a arătat gesturi obscene fanilor formaţiei CFR Cluj după golul marcat în partida cu AS Roma).

Ioan Becali a dezvăluit că transferul s-a făcut peste capul antrenorului Dan Petrescu. "Sunt bani care îi ajută pe cei de la CFR, jucătorii români îşi vor primi şi ei salariile. Kuban este un club care nu cere părerea antrenorului", a spus agentul fără licenţă.

La Kuban, Traore va fi coechipier cu Gigel Bucur şi Dacian Varga, recent achiziţionat de la Sportul Studenţesc. 14 goluri a marcat Traore în Liga I, în cei doi ani şi jumătate petrecuţi în Gruia. Africanul a reuşit câte două goluri în Liga Europa şi în Liga Campionilor, în ultimele două sezoane