Evenimentul Zilei > Social > Premiul I la Salonul Internaţional de Inventică. Trei eleve din Constanţa au inventat lacătul optic care poate fi deschis cu ajutorul bliţului de la telefon
Premiul I la Salonul Internaţional de Inventică. Trei eleve din Constanţa au inventat lacătul optic care poate fi deschis cu ajutorul bliţului de la telefon

Premiul I la Salonul Internaţional de Inventică. Trei eleve din Constanţa au inventat lacătul optic care poate fi deschis cu ajutorul bliţului de la telefon

Lacătul optic care poate fi deschis cu ajutorul bliţului de la telefon. Iată prototipul prezentat la Salonul Naţional de Inventică din cadrul recentei ediţii a Târgului „Gaudeamus”.

Românii au demonstrat întotdeauna cât sunt de inventivi. Tinerii, în special, uimesc de fiecare dată, dacă e să ne referim la invenţii. Un exemplu concludent este cel întâlnit la recenta ediţie a Târgului Gaudeamus, care a găzduit şi Salonul Naţional de Inventică.

Aflăm deci că invenţia la care ne vom referi în continuare a fost pusă la punct de trei eleve de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, aşa cum anunţă portalul www.news.ro.

Azi a fost anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că invenţia celor trei fete a câştigat primul loc în competiţia acestui salon al inventivităţii.

Practic, dispozitivul permite proprietarului unei locuinţe să deschidă uşa cu ajutorul telefonului mobil.

E drept însă că nu oricum, ci pe baza unui sistem care nu poate fi utilizat şi de persoane certare cu legea.

Practic, între uşă şi telefon există un fascicol de lumină codificat, astfel că nimeni altcineva nu poate să utilizeze acest sistem, în afara proprietarului casei, a spus profesorul de fizică Ion Băraru de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dispozitive de închidere, precum un lacăt, care pot fi deschide pe baza vibraţiilor sau a sunetului au fost inventate în lume. Nu şi în baza luminii, a spus Adriana Albu, una dintre cele trei eleve câştigătoare. Celelalte două colege ale ei se numesc Andreea Pârvu şi Teodora Pariza.