Rețeta de Labneh a părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent. Deliciu cu puține calorii
- Mădălina Sfrijan
- 1 februarie 2024, 22:21
Cunoscutul părinte Efrem Bandarica pregătește adevărate minunății în bucătăria mănăstirii. Iată cât de simplu se prepară rețeta de labaneh. De acest timp de iaurt se pot bucura din plin inclusiv cei care urmează un regim alimentar.
Părintele Efrem de la Mănăstirea Dervent așază cu migală și pricepere fiecare ingredient în farfurie. Numeroasele preparate sunt apreciate nu doar în cadrul așezării monahale, ci și de credincioșii care îl urmăresc în mediul online. Rețeta de labneh a părintelui este extrem de simplă, însă cu adevărat savuroasă.
Labneh. Crema de brânză fină, ideală pentru o masă echilibrată
Acest preparat este inclus pe lista celor mai fine aperitive. Acesta provine din bucătăria arabă și este foarte hrănitor. Părintele de la Mănăstirea Dervent a împărtășit secretele acestei rețete.
Labneh este ca o cremă de brânză, dar cu o aroma mai delicată și cu mai puține calorii.
Ingrediente:
- 3 căni Iaurt grecesc;
- un praf de sare;
Mod preparare:
Amestecați iaurtul și sarea într-un bol mediu.
Tapetați o strecurătoare cu tifon de brânză și turnați amestecul. Se pune peste un vas și se lasă 24 de ore la rece (frigider) să se scurga zerul, conform rețetei părintelui.
Labneh poate fi inclus în alimentația persoanelor care au intoleranță la lactoză
Gustosul aperitiv cunoscut în bucătăria din Orientul Mijlociu poate fi ideal ca aperitiv, precum și inclus în micul dejun sau cină. De altfel, acesta poate fi inclus
„ Labneh este un aliment de bază într-o gospodărie arabă, deoarece este deosebit de benefic pentru cei care au intoleranță la lactoză, deoarece transformă lactoza din lapte în acid lactic, care este ușor. ”, spune Părintele Efrem Derventinul.
Crema fină de brânză se așează într-un bol, iar deasupra se poate pune ulei de măsline. Deliciosul aperitiv poate fi servit cu lipii libaneze. Totodată, pentru un plus de aspect și gust, din crema de brânză densă se pot forma biluțe, în funcție de dimensiunea dorită. Peste acestea se poate presăra boia de ardei iute, susan sau chiar verdețuri. Indiferent de alegere, acestea vor arăta spectaculos pe platourile de aperitive.
Părintele Efrem face parte din obștea uneia dintre cele mai frumoase mănăstiri din țara noastră, Dervent. Pe lângă viața trăită în rugăciune și sfințenie, monahul se dedică tainelor bucătăriei, spre deliciul celor care trec pragul așezării, dar și a celor care îl urmăresc în mediul online.