Rareș Bogdan: Noi ne batem în turul doi cu Marcel Ciolacu

Rareș Bogdan: Noi ne batem în turul doi cu Marcel CiolacuRareș Bogdan. Sursă foto: Facebook

București. Atacurile între partidele politice în contextul alegerilor prezidențiale nu contenesc. Cu toate astea, Rareș Bogdan e convins că lupta în turul doi se va da între PNL și PSD. Liberalul o exclude din start pe Elena Lasconi.

Rareș Bogdan, noi declarații despre prezidențiale: Noi ne batem în turul doi cu Marcel Ciolacu

Rareș Bogdan a afirmat cu încredere că obiectivul principal al partidului său este să ajungă în turul doi al alegerilor, având ca principal rival pe Marcel Ciolacu, nu pe Mircea Geoană. El a subliniat că diferența dintre cele două partide este semnificativă, menționând că formațiunea Elenei Lasconi se află la un procentaj de 8%, în timp ce partidul său are o susținere de 28%. Bogdan a subliniat că partidul său este pregătit să lupte pentru a asigura o prezență puternică în competiție și pentru a influența alegerea viitorului președinte.

„Noi ne batem pentru turul doi cu Marcel Ciolacu. Nici măcar cu Mircea Geoană. Doamna Lasconi reprezintă un partid de 8%, noi suntem un partid de 28%. (…)”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a argumentat că este esențial pentru România să aibă un președinte de dreapta în următorii cinci ani și că acest lucru va fi recunoscut de toți cei care înțeleg importanța unei conduceri stabile și orientate spre direcții politice de dreapta

„Sunt convins că în turul doi ne va susține pentru că e un om care va înțelege că e important să fie un președinte de dreapta în următorii cinci ani”, a declarat Rareș Bogdan, despre alegerile prezidențiale și opțiunile liderilor partidelor politice de dreapta.

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan. Sursă foto: Facebook

Ce spune Rareș Bogdan despre o posibilă guvernare a liberalilor cu USR

Rareș Bogdan a discutat despre posibilele scenarii de colaborare cu USR, subliniind importanța aritmeticii politice în formarea unei guvernări viabile. El a explicat că, în prezent, suma procentelor obținute de PNL și USR se ridică la 36%, adică 28% pentru PNL și 8% pentru USR. Potrivit lui Bogdan, acest procentaj nu este suficient pentru a forma o majoritate de guvernare, deoarece este necesar un total de 46% pentru a asigura o poziție de conducere stabilă.

Europarlamentarul liberal a subliniat că, în cazul în care în următoarele luni PNL și USR reușesc să atragă un număr suplimentar de voturi, să zicem încă 10%, situația ar putea deveni favorabilă pentru formarea unui guvern. În acest caz, aritmetica politică ar putea schimba scenariul actual și ar deschide ușa pentru posibile negocieri și alianțe. Bogdan a reiterat că, până atunci, estimările actuale sunt bazate pe cifrele actuale și nu pot prezice cu exactitate viitorul politic fără un procentaj semnificativ suplimentar.

De asemenea, Rareș Bogdan a subliniat că orice formă de guvernare va depinde de voința electoratului și de rezultatele viitoare ale alegerilor. El a afirmat că, în ciuda discuțiilor și disputelor actuale, aspectele matematice ale politicii nu pot fi ignorate și că soluțiile de guvernare trebuie să fie aliniate la realitatea procentuală existentă.

Elena Lasconi consideră că este „nevoie de o igienizare în PNL”

Recent, Elena Lasconi a declarat că este „nevoie de o igienizare în PNL”, pentru a face posibilă o colaborare eficientă între partide. Această declarație a fost interpretată de Rareș Bogdan ca fiind „uşor obraznică”, iar europarlamentarul liberal a recomandat liderului USR să se concentreze asupra problemelor interne ale propriului partid, înainte de a face critici. Bogdan a sugerat că, în loc să facă declarații provocatoare, Lasconi ar trebui să se ocupe de propriile neajunsuri și conflicte interne.

Pe de altă parte, USR se confruntă cu dificultăți semnificative în urma unor rezultate slabe la alegerile locale și europarlamentare. Aceste performanțe slabe au condus la demisia conducerii anterioare, iar Cătălin Drulă, fostul lider al partidului, a fost supus unei presiuni constante din partea membrilor, în principal din cauza deciziilor controversate pe care le-a luat. Printre cele mai discutabile măsuri se numără alianțele strategice cu partide conduse de Ludovic Orban și Eugen Tomac, care au generat nemulțumiri în rândul susținătorilor USR.