Tragerea la sorți pentru EURO 2020. România, grupă echilibrată, dacă se califică la turneul final

Tragerea la sorți pentru EURO 2020. România, grupă echilibrată, dacă se califică la turneul final

Dacă se va califica la Euro 2020, România va face parte dintr-o grupă în care se mai află Olanda, Ucraina și Austria

Dacă se va califica la Euro, naționala României va face parte din Grupa C, alături de Olanda, Ucraina și Austria. Partidele se vor disputa la București și Amsterdam. România ar juca două confruntări pe „Arena Națională”. „Tricolorii” trebuie să treacă, în luna martie a anului viitor, în deplasare, cu Islanda, apoi, în deplasare, cu Bulgaria sau Ungaria.

GRUPA A (meciurile se vor juca la Roma și Baku)

Turcia Italia Elveția Țara Galilor

GRUPA B (St. Petersburg și Copenhaga)

Danemarca Belgia Rusia Finlanda

Ne puteți urmări și pe Google News

GRUPA C (Amsterdam și București)

Olanda Ucraina Austria Play-off D sau A Liga Națiunilor - România, dacă se califică sau Islanda

GRUPA D (Londra și Glasgow)

Anglia Croația Play-off C Liga Națiunilor Cehia

GRUPA E (Bilbao și Dublin)

Spania Polonia Suedia Play-off B Liga Națiunilor

GRUPA F (Munchen și Budapesta)

Franța Germania Portugalia Play-off A sau D Liga Națiunilor

Gala tragerii la sorți a grupelor Campionatului European din 2020 este găzduită de Romexpo și a început la ora 19.00.

Selecționerul Mirel Rădoi s-a întreținut cu cel căruia i-a luat locul pe banca primei reprezentative, Cosmin Contra. Gică Popescu s-a salutat cordial cu Ronald Koeman, fostul său coechipier de la FC Barcelona.

„Tricolorii” trebuie să treacă de două meciuri de baraj

Capitala României va găzdui, anul viitor, patru partide ale turneului final: trei meciuri din Grupa C și o optime de finală. Deocamdată, marea noastră problemă este legată de echipa națională, care încă n-a obținut biletele pentru Euro. Cu un nou selecționer, Mirel Rădoi, „tricolorii” vor încerca să ajungă la marea competiție după meciurile de baraj, din luna martie, cu Islanda, apoi cu Ungaria sau Bulgaria.

Abia în martie 2020 se cunosc grupele finale

Urnele valorice pe baza cărora se va efectua tragerea la sorți de la Romexpo arată astfel: Grupa 1: Belgia, Italia, Anglia, Germania, Spania și Ucraina. Grupa 2: Franța, Polonia, Elveția, Croația, Olanda și Rusia. Grupa 3: Portugalia, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia și Cehia. Grupa 4: Țara Galilor, Finlanda, câștigătoarea play-off-ului din seria Islanda, Bulgaria, Ungaria, România, câștigătoarea play-off-ului din seria Bosnia, Slovacia, Irlanda și Irlanda de nord, câștigătoarea play-off-ului din seria Scoția, Norvegia, Serbia, Israel, câștigătoarea play-off-ului din seria Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus.

Nume importante ale fotbalului ajung în Capitală

La București vor veni nume mari ale fotbalului, pentru a urmări tragerea la sorți: Gareth Southgate, antrenorul Angliei, Didier Deschamps, tehnicianul Franței, Joachim Low, selecționerul Germaniei, Roberto Mancini, antrenorul Italiei, Andriy Shevchenko, selecționerul Ucrainei, Luis Enrique, revenit la naționala Spaniei, Ryan Giggs, omul care pregătește Țara Galilor.

O româncă va prezenta gala

Evenimentul va fi prezentat de Corina Caragea și jurnalistul portughez Pedro Pinto. Cei doi au primit desfășurătorul, care include și schimbul de replici pe care îl vor avea cu Aleksander Ceferin, președintele UEFA. Șeful forului european spunea la începutul săptămânii că un astfel de European, găzduit de mai multe țări, nu va mai fi organizat vreodată. De asemenea, sunt programate și momente artistice, ai căror protagoniști vor fi Orchestra Simfonică București, compozitorul Franck van der Heijden și „The 7 Fingers”.