La 77 de ani, mogul în industria binelui

La 77 de ani, mogul în industria binelui

Revista presei.

România Liberă

La 77 de ani, mogul în industria binelui

Una dintre cele mai active organizatii neguvernamentale care ajuta oamenii cu boli grave este condusa de o femeie de etnie germana din Medias, in varsta de 77 de ani, bolnava de diabet si aproape nevazatoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asociatia de Autoajutorare a Diabeticilor si Bolnavilor Oncologici a luat nastere in 1990, atunci cand Mariane Caspari, care lucra pe vremea aceea in contabilitate, s-a hotarat sa-si schimbe viata si sa se dedice salvarii bolnavilor de cancer si diabet. "Cand a cazut comunismul, am simtit o eliberare. Simteam ca pot face multe lucruri", explica acum "Maia", asa cum este cunoscuta in Medias, de ce a ajuns sa se implice in aceasta activitate. Pana astazi Mariane Caspari a ajutat mii de oameni: a strans bani pentru copiii care sufereau de leucemie, a facut rost de proteze pentru bolnavi cu membrele amputate sau a asigurat medicamente celor care nu-si permiteau nici un tratament. In ciuda varstei inaintate, Mariane are programul foarte incarcat.

Libertatea

Bătaie pe case

Jucătorii de tenis Victor Hănescu şi Monica Niculescu sunt chemaţi în faţa justiţiei, ca martori într-un proces pe care firma patronată de omul de afaceri Sever Mureşan, Asset Management, îl poartă cu societatea ce a construit casele destinate celor doi sportivi.

În luna noiembrie a anului trecut, Sever Mureşan revenea spectaculos în lumea tenisului, organizând în premieră, la Bucureşti, Masters Romania, un turneu al campionilor români la tenis. Omul de afaceri, care a traversat în trecut probleme serioase cu justiţia, ajungând chiar după gratii, promitea premii în natură, a căror contravaloare era de 600.000 de euro.

Adevărul

Şeful DGIPI şi şeful Operaţiuni din DGA, reţinuţi de DNA

Şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a Ministerului de Interne, Cornel Şerban, şi şeful diviziei de Operaţiuni a Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din minister, Petre Pitcovici, au fost reţinuţi în această noapte pentru 24 de ore de procurorii DNA. Surse judiciare au declarat pentru Adevărul că reţinerea ar putea fi legată de 'vânzarea' către personaje din lumea interlopă şi afacerişti bănuiţi de ilegalităţi de informaţii din dosarele instrumentate.

Potrivit NewsIn, DNA l-a reţinut, pentru 24 de ore, şi pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, în acelaşi dosar în care au fost reţinuţi şeful DGIPI, Cornel Şerban, şi şeful diviziei de Operaţiuni a DGA, Petre Pitcovici, conform avocatului acestuia. Şeful DGIPI, Cornel Şerban, este acuzat de complicitate la favorizarea infractorului. Potrivit unor surse, în dosar mai sunt cercetate încă patru persoane.

Cotidianul

Găstile din TVR vor să rămână sub ocupaţie PSD

Vechea gardă pesedistă din TVR pregăteşte, cu ajutorul sindicatelor, războiul împotriva unei eventuale conduceri PDL.

Pesedistul Alexandru Sassu are zilele numărate în fruntea TVR, în ciuda declaraţiilor oficiale făcute ieri de Mircea Geoană care a spus, citat de MEDIAFAX, că „nu s-a negociat între PSD şi PDL trecerea TVR la PDL şi a Radioului public la PSD”. Surse pesediste din cadrul Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor au declarat ieri, pentru Cotidianul, că „decizia a fost luată la nivel înalt, între Geoană şi Boc”, şi că cele două comisii de specialitate ale Parlamentului vor avea rolul hotărâtor pentru demiterea preşedintelui TVR.

Ziua

Codurile lui Predoiu atacate de UE şi ONG-uri

Comisia Europeana, Reporteri fara Frontiere si 13 ONG-uri cu renume din Romania trag semnale de alarma cu privire la proiectele de cod civil si penal, cerand supunerea acestora dezbaterii publice.

"Noile coduri penal si civil sunt incompatibile cu dreptul la informare", au avertizat ieri organizatia Reporteri fara Frontiere si Agentia de Monitorizare a Presei, semnaland restrictiile impuse presei prin noile reglementari asumate de Guvern si inaintate Parlamentului. Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat ca Romania trebuie sa-si asume responsabilitatile asigurandu-se ca prin adoptarea noilor coduri va continua reforma Justitiei in concordanta cu angajamentele asumate odata cu aderarea la UE. Jurnalul Naţional

Paşti de 40 milioane de €

Românii vor arunca milioane de euro pentru minivacanţa de Paşti, în ciuda crizei economice, a creşterii ratei şomajului şi a economiei aflate în pragul recesiunii.

Valoarea pachetelor turistice pentru Sărbătorile Pascale la munte sau la mare, în ţară sau în străinătate, se ridică la peste 40 de milioane de euro. Agenţiile de turism au pregătit pentru vacanţa de Paşti pachete turistice cât mai atractive astfel încât criza să nu afecteze şi această ramură. Cum cea mai bună măsură anticriză sunt promoţiile, operatorii au ajustat preţurile pachetelor turistice. Astfel, preţul mediu pentru un pachet turistic în ţară a ajuns la 250 de euro faţă de 300 de euro cât era anul trecut, în timp ce o vacanţă în străinătate se poate achiziţiona la 400 de euro faţă de 500 de euro cât era în 2008.