Evenimentul Zilei > Politica > L-au năucit pe Ponta! Nu va uita toată viaţa decizia ÎCCJ. Marţi, 3 ceasuri rele
L-au năucit pe Ponta! Nu va uita toată viaţa decizia ÎCCJ. Marţi, 3 ceasuri rele

L-au năucit pe Ponta! Nu va uita toată viaţa decizia ÎCCJ. Marţi, 3 ceasuri rele

Fostul premier Victor Ponta a primit marţi o veste proastă de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii ÎCCJ au respins definitiv cererea prin care el a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drep.

Conform surselor judiciare citate de Agerpres, a fost menţinută decizia Curţii de Apel Bucureşti din 2017, care confirma atunci retragerea titlului de doctor.

La 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, semna ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în Drept în cazul lui Victor Ponta.

„Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul Drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr. 5.663 din 15.12.2003”, se arăta în ordin.

Acea măsură a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU la 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

În replică, Ponta a deschis două procese în instanţă, în care a cerut suspendarea şi anularea ordinului ministrului Educaţiei, ambele acţiuni fiind respinse.

În 2012, Ponta a declarat că în spatele acuzaţiilor de plagiat care i-au fost aduse în presa străină se află preşedintele Traian Băsescu, care ar fi acţionat prin intermediul consilierului său, Daniel Funeriu.

„E profilul dlui preşedinte, întotdeauna mai scoate un bileţel roz, un dosărel”, spunea Ponta, care adăuga că revista Nature a primit informaţiile de la consilierul prezidenţial Daniel Funeriu.

„Preşedinte a ieşit însă de săptămâna trecută, după votul în Parlament, cu «doctore, dottore». Sunt metode securiste, dăm un dosărel prin străinătate dacă nu eşti cuminte.

Încercăm să curăţăm o societate de metodele acestea securiste, e finalul unei epoci.

(…) Eu lucrez cu dialogul şi cu bunul-simţ, iar preşedinte cu armele lui obişnuite, aruncat cu noroi şi dat în mocirlă.

Mă aştept ca dl preşedinte să mai aibă un dosărel, dar face parte din ceea ce mi-am asumat când am intrat în bătălia cu sistemul lui Traian Băsescu”, completa Ponta.

Mai multe declaraţii date de Ponta în 2012 despre subiectul plagiatului puteţi citi în SCANDALUL PLAGIATULUI. Ponta: În spatele acuzaţiilor de plagiat se ascunde Traian Băsescu.

foto: Răzvan Vălcăneanţu

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: