Ku Klux Klan intră cu mașina în demonstranți

Ku Klux Klan intră cu mașina în demonstranți

Un lider local din Virginia al organizației Ku Klux Klan este acuzat de „agresiune și vătămare corporală, tentativă de vătămare și vandalism criminal”.

În Statele Unite, continuă manifestațiile de protest după moartea afro-americanului George Floyd, în timpul unei arestări.

Un bărbat care se descrie „lider” al grupului rasist Ku Klux Klan a compărut, luni, în fața unui tribunal american. El este acuzat că și-a lansat mașina împotriva oamenilor care au protestat pașnic după moartea lui George Floyd, după cum a informat justiția.

„Harry H. Rogers, în vârstă de 36 de ani, este acuzat de  de „agresiune și vătămare corporală, tentativă de vătămare  și vandalism criminal”. Acuzări suplimentare sunt în curs de a fi anchetate”, a scris pe Twitter Shannon Taylor, procurorul comitatului Henrico din Virginia.

Rogers s-a apropiat de un grup de manifestanți, a ambalat motorul mașinii sale și s-a lansat asupra acestui grup, a precizat Taylor.

Harry Rogers „așa cum a mărturisit și așa cum se poate observa pe rețelele de socializare, este un lider recunoscut al Ku Klux Klan și un propagandist al ideologiei confederaților”, a adăugat procurorul.

Presa americană a susținut că un protestatar a fost rănit în atac. Persoana a fost examinată la fața locului de salvatori și a refuzat un tratament suplimentar, scrie Le Point.

Noile garduri instalate în jurul Casei Albe pentru a-i împiedica pe protestatari să se apropie prea mult de clădire au devenit un uriaş avizier pe care manifestanţii îşi fac cunoscute mesajele împotriva discriminării rasiale, relatează Agerpres.

Încercuirea complexului a început acum circa o săptămână, după ce preşedintele Donald Trump a mers pe jos de la Casa Albă la o biserică incendiată în noaptea precedentă, după eliberarea zonei de manifestanţi cu ajutorul gazelor lacrimogene.

Decizia ridicării gardului, care are aproape 2 metri şi jumătate înălţime, a venit de asemenea în contextul informaţiilor că Trump a fost dus pentru scurt timp într-un buncăr în timpul unor manifestaţii desfăşurate la Washington.

Protestatarii folosesc în schimb gardul ca suport pentru mesaje de sprijin către victimele violenţei poliţiei şi mişcarea Black Lives Matter, transformându-l într-un memorial închinat afro-americanilor care au murit din cauza abuzurilor poliţieneşti. Sutele de oameni care trec privesc inedita galerie de artă stradală şi o îmbogăţesc cu nume, desene şi afişe noi.

Secret Service, care se ocupă de securitatea preşedinţilor americani, a indicat că împrejurimile Casei Albe vor rămâne închise cel puţin până miercuri, „în efortul de a menţine măsurile de securitate necesare în jurul complexului, permiţând totodată desfăşurarea de manifestaţii paşnice” - ceea ce înseamnă că „galeria de artă” va mai fi deschisă cel puţin câteva zile.

Ne puteți urmări și pe Google News