Laura Codruța Kovesi a fost surprinsă stând la coadă la aeroport. Pare că vremurile în care aceasta era însoțită de ofițeri SPP și primită în salonul oficial au apus.

Fostul procuror-șef al DNA a fost audiat vineri, ca urmare a calității de suspect pe care o are într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. 

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depusă de către Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Kovesi a depus două cereri de recuzare, una pentru procurorul de caz, alta pentru procurorul de secție, dar una dintre cele două cereri a fost respinsă. Prin urmare, cazul va fi instrumentat în continuare de procurorul Adina Florea.

În ciuda tuturor acuzațiilor, Kovesi a declarat că este nevinovată și că se consideră hărțuită de către cei care ar vrea să o împiedice să ocupe funcția de procuror-șef al Parchetului European.