Kovesi LUPTĂ CU ÎNDÂRJIRE pentru O MIZĂ URIAŞĂ: imunitatea juridică absolută. DETALII despre paradoxul paradoxurilor în Justiţie

Kovesi LUPTĂ CU ÎNDÂRJIRE pentru O MIZĂ URIAŞĂ: imunitatea juridică absolută. DETALII despre paradoxul paradoxurilor în Justiţie

Ziua şi evenimentul, mai bine spus evenimentele în Justiţia din România. Legile Justiţiei şi unele prevederi ale acestora au aprins spiritele pe axa DNA-Ministerul Public-Ministerul Justiţiei, iar lupta este una extrem de dură. Una dintre aceste prevederi se referă la înfiinţarea unei secţii de anchetare a magistraţilor, aspect care conform jurnaliştilor de la luju.ro nu este dorit de conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Conform luju.ro, „DNA se opune cu îndârjire înfiinţării unei secţii de anchetare a magistraţilor, întrucât nu vrea că abuzurile DNA să fie cercetate de cineva din exterior”.

„În prezent, plângerile împotriva procurorilor DNA sunt soluţionate de serviciul condus de protejată lui Kovesi, procuroarea Florentina Mirică. PICCJ declină plângerile împotriva procurorilor anticorupţie la DNA, unde sunt îngropate. Cine a mai pomenit că cineva să se ancheteze singur? Cum era de aşteptat, procurorii din DNA au ajuns la concluzia, în urmă Adunării Generale convocate de Laura Kovesi, că modificările propuse de ministrul Justiţiei, cele care îi vizează, nu sunt oportune. DNA a emis, marţi 29 august 2017, un comunicat de presă în care enumeră modificările cu care procurorii anticorupţie nu sunt de acord. Comunicat ce a fost apoi care va fi folosit în viitoarele acţiuni prin care se va încerca blocarea oricăror tentative de a lua măsuri pentru că pe viitor abuzurile DNA să nu mai fie posibile.

Parchetul lui Kovesi menţionează mai multe modificări propuse de Tudorel Toader care nu ar fi oportune în viziunea acestei instituţii, dar una dintre ele îi sperie pe procurorii anticorupţie şi pe şefa DNA. Cea privind înfiinţarea unei direcţii speciale de anchetare a magistraţilor care comit infracţiuni. În comunicatul de presă, DNA menţionează că nu a fost prezentată nicio justificare pentru înfiinţarea unei Direcţii specializate, în cadrul PICCJ, care să ancheteze infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Motivul perntru care DNA se opune cu înverşunare acestei direcţii speciale este însă altul. Laura Kovesi, alături de procurorii din DNA, nu vor că abuzurile comise de procurorii anticorupţie să fie anchetate de cineva din exterior. Nu vor să existe posibilitatea că procurorii DNA să răspundă pentru abuzurile pe care le comit. Şi de aceea doresc păstrarea actualei reglementări. O reglementare care le oferă siguranţă că procurorii abuzivi nu vor fi niciodată traşi la răspundere.

Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Procurorii DNA se anchetează singuri

Spunem că în momentul de faţă nu există şanse că vreun procuror să răspundă pentru abuzurile pe care le comite în dosare întrucât plângerile depuse împotriva acestora sunt rezolvate de DNA. Deci, plângerile formulate împotriva procurorilor DNA sunt soluţionate de colegi de-ai acestora din DNA. Şi nu e doar atât.

Plângerile împotriva procurorilor DNA sunt soluţionate de un serviciu înfiinţat în 2014 de Laura Kovesi. Ne referim la Serviciul de combatere a corupţiei în Justiţie. Cine conduce acest serviciu? Procuroarea Florentina Mirică, grad de parchet de judecătorie, protejată Laurei Kovesi, cu care SE DNA vine la CSM că să o ţină de mânuţa în anchetă disciplină declanşată împotriva ei. Şi care a fost numită recent în Colegiul conducere al DNA.

Aşadar, plângerile împotriva procurorilor DNA sunt soluţionate serviciul condus de protejată Laurei Kovesi, Florentina Mirică. Iar şefa DNA şi procurorii din subordine nu vor că asta să se schiml ci vor să fie anchetaţi în continuare doar de Serviciul lui Mirică. Ne intrebz însă dacă nu cumva avem de-a face cu un conflict de interese. Cu o stare de incompatibilate. Căci inclusiv împotriva lui Kovesi au fost formulă plângeri penale, care vor fi soluţionate de Serviciul condus de proteja şefei DNA, Florentina Mirică.

Nici plângerile depuse la PICCJ împotriva procurorilor DNA nu au nicio şansă. I asta întrucât parchetul condus astăzi de Lăzărică trimite toate plânger la DNA, printr-o interpretare speculativă a legii, pe motiv că plânger pentru abuz în servicu în legătură cu fapte de corupţie nu pot anchetate decât de DNA. Aşa s-a întâmplat, spre exemplu cu plânger depusă de fosta vicepreşedintă ANRP Ingrid Mocanu împotriva Laurei Kov (click aici pentru a citi). Evident, odată ajunse la DNA, toate plângerile musamalizate. Există şi cazuri care pot demonstra acest lucru. Să ne amintim doar de vestitul procuror Mircea Negulescu, de care nimeni nu s-a atins”, notează jurnaliştii site-ului luju.ro.