Câți km mai puteți face din clipa când se aprinde avertismentul luminos al mașinii

Câți km mai puteți face din clipa când se aprinde avertismentul luminos al mașinii Sursă Dreamstime

Un studiu a dezvăluit câți km se mai pot face după ce temutul indicator luminos de avertizare pentru combustibil se aprinde. Deși pentru mulți șoferi asta înseamnă oprirea de urgență la prima stație de benzină, totuși, ar trebui să știe că pot parcurge mai mulți km decât ar putea crede.

Conducerea cu becul de combustibil aprins poate fi destul de riscant, dar cercetătorii de la Compare the Market au descoperit cât mai pot circula cele mai populare mașini cu becul de benzină aprins. Pentru acest studiu au  fost chestionați 2.000 de șoferi din Marea Britanie pentru a afla câți mile au mai rămas din clipa când becul de combustibil aprins.

Potrivit datelor, peste o treime (36%) dintre șoferi au rămas fără combustibil în timp ce conduceau. Mai mult, majoritatea şoferilor așteaptă în medie șase zile pentru a alimenta după ce se aprinde martorul luminos de la bordul mașinii.

Șoferii nu ar trebui să se mai teamă că rămân în drum

Mulți șoferi din Marea Britanie se tem să vadă martorul de avertizare „combustibil scăzut” clipind pe tabloul din bord. Din păcate acest lucru, înseamnă că trebuie să vă opriți călătoria și să cheltuiți mai mulți bani la benzinărie. Așadar, sigur că poate fi tentant să ignorați lumina cât mai mult timp posibil și să vă continuați călătoria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lampa de avertizare se aprinde pe măsură ce indicatorul de benzină dintr-o mașină afișează o valoare scăzută.

Sursa foto: nottinghampost.com.

Despre constatările companiei, expertul în asigurări auto Julie Daniels a explicat următoarele:

„Funcționarea unui motor cu puțină sau deloc benzină poate provoca daune mecanice grave mașinii dvs.. Așa că șoferii ar trebui să fie mereu cu ochii pe nivelurile de combustibil. Dacă vă dați seama că ați condus cu becul de la combustibil aprins, evitați să continuați să mai mergeți înainte. La viteze mari, opriți componentele electronice (cum ar fi radioul și aerul condiționat) și faceți plinul imediat ce vedeți o stație de alimentare”.

Julie Daniels a spus că există câteva moduri prin care șoferii pot fi mai eficienți și pot ajuta mașina să meargă mai departe, consumând mai puțin combustibil. Acestea includ conducerea la viteze mici, menținerea unei singure viteze. Anvelopele umflate putin mai mult, precum și obiceiul de a nu opri motorul la relanti.

 „Dacă încercați să economisiți banii pe combustibil, adoptarea unor obiceiuri eficiente de conducere vă poate ajuta”, a concluzionat expertul, potrivit nottinghampost.com.