Klaus Iohannis, mutare bombă în plină criză. A semnat azi, 17 ianuarie

Klaus Iohannis, mutare bombă în plină criză. A semnat azi, 17 ianuarieSursa: Inquam Photos / George Călin

România va avea, începând de astăzi, un nou ambasador extraordinar la NATO. Decretul de numire a fost semnat de președintele Klaus Iohannis.

România are un nou ambasador extraordinar la NATO. Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire al oficialului. Este vorba despre Dănuţ-Sebastian Neculăescu, cel care va fi reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegației Permanente a României la NATO.

Iată ce decrete a mai semnat, astăzi, liderul de la Cotroceni:

- Decret privind acreditarea domnului Dănuţ-Sebastian Neculăescu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegației Permanente a României la NATO; - Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Cluj-Napoca a doamnei Ecaterina-Elena Pîrvu – pensionare, la data de 17 ianuarie 2022; - Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a doamnei Daniela Constantin – pensionare, la data de 17 ianuarie 2022.

Numirea ambasadorului extraordinar vine într-un context extrem de delicat. Tensiunile dintre SUA, NATO și Rusia au atins cote maxime. La mijloc este vorba despre dorința de expansiune ce vizează Ucraina.

Bogdan Aurescu: „Am respins propunerile avansate de Rusia”

„Pentru România, cea mai importantă temă de pe agendă este situaţia de securitate din vecinătatea noastră estică şi voi prezenta poziţia ţării mele privind evoluţiile recente”, spunea săptămâna trecută, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României.

Oficialul amintea de întâlnirile SUA-Rusia, de Consiliul NATO-Rusia şi de discuţiile de la OSCE pe această temă.

„În timpul acestor întâlniri ne-am exprimat poziţia că arhitectura de securitate din Europa trebuie să fie menţinută şi am respins propunerile avansate de Rusia, considerate inacceptabile şi am reafirmat valorile şi fundamentele NATO. Scopul acestor întâlniri a fost să găsim căi pentru a ajunge la dezescaladare şi pentru a găsi moduri şi mijloace de a îmbunătăţi situaţia de securitate din această regiune şi în Europa ca întreg. Acum, mingea este în terenul Rusiei şi trebuie să vedem care este concluzia părţii ruse după acest dialog, în cadrul acestor întâlniri, din timpul săptămânii.”

Ne puteți urmări și pe Google News