Evenimentul ZileiSocialKlaus Iohannis, la deschiderea Festivalului Internaţional „George Enescu”

Klaus Iohannis, la deschiderea Festivalului Internaţional „George Enescu”

Klaus Iohannis, la deschiderea Festivalului Internaţional „George Enescu”
Preşedintele României va fi prezent, duminică seară, de la ora 19.30, la Sala Palatului, la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional „George Enescu”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” va debuta cu „Rapsodia Română Nr. 1”, de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, dirijor fiind Kristjan Järvi.

Va urma violonista Sarah Chang, care va interpreta „Concertul pentru Vioară”, de Jean Sibelius, chiar în anul în care se sărbătoresc 150 de ani de la naşterea compozitorului finlandez.

După aceea, președintele și ceilalți spectatori se vor delecta urmărind „Carmina Burana”, de Carl Orff, spectacol care îl are în distribuţie pe unul dintre cei mai bine cotaţi contratenori ai momentului, Max Emanuel Cenčić.

2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români participă la ediţia din acest an a Festivalului „George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România.

Ediția curentă a festivalului se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie, scenele de la Sala Palatului şi de la Ateneul Român din Bucureşti găzduind 58 de concerte în săli, dar şi multe alte evenimente în aer liber.


Accesează: