Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis este terminat. Președintele își joacă mandatul de la Cotroceni
Klaus Iohannis este terminat. Președintele își joacă mandatul de la Cotroceni

Klaus Iohannis este terminat. Președintele își joacă mandatul de la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis și-ar putea pierde mandatul de la Cotroceni dacă va prelungi foarte mult mandatul interimar al premierului Florin Cîțu.

AUR va iniţia procedurile de suspendare din funcţie pentru președintele Klaus Iohannis dacă săptămâna viitoare șeful statului nu va propune un premier. Amenințarea vine din partea co-președintelui partidului, George Simion. Acesta îi atrage atenția șefului statului să nu prelungească foarte mult interimatul lui Florin Cîțu la Palatul Victoria.

„În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (…) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare”, a afirmat George Simion, la Palatul Parlamentului.

Liderul AUR a precizat că, potrivit Constituției, o treime dintre parlamentari pot să iniţieze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui ţării. George Simion a dezvăluit cum intenționează să acționeze pentru a ajunge la procentul de parlamentari necesar suspendării președintelui.

„Nu avem o treime, noi avem doar 10%, în rest vom folosi toate metodele de presiune publică pe care le avem, online, offline, semnături, mitinguri. Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimişi aici, în Parlament, de un număr important de români. La viitoarele alegeri o să avem şi mai multe voturi şi mai multă susţinere din partea românilor. Procedură parlamentară, dublată cu democraţie participativă din partea cetăţenilor”, a explicat liderul AUR, George Simion.

Bugetul României subiect de dispută
George Simion, AUR

AUR, interesat de o strategie națională pentru păduri

În acest context, liderul AUR a precizat că președintele Klaus Iohannis nu este străin de ce se întâmplă în pădurile României. El a făcut aceste declarații deoarece AUR a inițiat o dezbatere publică pentru adoptarea unei noi strategii forestiere naţionale.

„Astăzi, în prima zi după ce moţiunea de cenzură a trecut, vom începe discuţiile cu celelalte partide. Momentan facem o discuţie despre păduri, este o dezbatere la grupul nostru parlamentar unde participă multe figuri din societatea civilă. Domnul Iohannis nu este străin de ce se întâmplă în pădurile României şi o să ajungem şi la implicarea domnului Klaus Iohannis în pădurile României, dacă va fi cazul, (…) de felul în care anumite companii austriece, cu legături la Palatul Cotroceni, taie pădurile.

De asta vreau să zic, Klaus Iohannis trebuie să fie mai atent, nu toată lumea doarme şi nu toată lumea este oarbă, înţelegem ce s-a întâmplat în aceşti şapte ani în care el a fost preşedinte”, a afirmat George Simion.