Evenimentul Zilei > Monden > Katie Price, în mijlocul unui scandal cu criptomonede. Mai multe persoane au fost înșelate
Katie Price, în mijlocul unui scandal cu criptomonede. Mai multe persoane au fost înșelate

Katie Price, în mijlocul unui scandal cu criptomonede. Mai multe persoane au fost înșelate

Celebrul model Katie Price este acuzată de o englezoaică de faptul că a infulențat-o ca să intre într-o afacere cu criptomonede unde a pierdut bani.

Vedeta a fost învinuită public de o asistentă din Anglia pentru că a promovat o escrocherie cu criptomonede pe pagina ei socială. Rețeta este aproape aceeași ca și în România sau în alte țări. Un escroc se folosește de o vedetă-influencer pentru a-și promova mesajele prin care atrage clienți.

Jurnaliștii de la The Sun au făcut o investigație și au cotactat părțile implicate. Escrocherie e fără dubii, dar numărul total al victimelor nu este încă cunoscut.

Cea care a declanșat scandalul și investigația jurnaliștilor de la The Sun este o asistentă medicală, în vârstă de 40 de ani,  angajată la un spital din Anglia. Ea a reclamat că a fost înșelată de un individ pe nume „Josh”, recomandat de vedeta Katie Price pe pagina ei de Instagram. Asistenta poartă nume asemănător – Kate și spune că era o mare admiratoare a modelului care are 2,6 milioane de urmăritori pe pagina ei de Instagram.

Modelul Katie Price (43 de ani) a scris pe Instagram Stories despre un prieten al ei care dezvoltă o afacere cu criptomonede prin care oricine își poate mări veniturile. L-a lăudat pe acest „Josh Chandler”, îndemnându-i pe alții să-și investească banii pentru a obține un „venit sigur”.

A luat legătura cu prietenul recomandat de vedetă. „Josh” i-a garantat 1.250 de lire sterline dacă transferă 100 de lire. Ea a trimis banii și apoi i s-a spus să plătească o „taxă de eliberare” de £ 725. Doar așa ar primi peste £ 4,000.

Kate spune că și-a pierdut aproape tot salariul de 1.140 de lire pe lună. Ea a raportat înșelătoria la poliția anti-fraudă și spune că cel puțin alte cinci persoane ar fi fost păcălite, scrie The Sun.

Jurnaliștii englezi au contactat-o și pe vedetă. Au obținut doar un răspuns din partea echipei lui Katie Price, care le-a spus că vedeta nu știa că e o înșelătorie și că ea însăși a fost înșelată.

Asistenta a povestit jurnaliștilor că a primit o averitizare din partea băncii ei, unde își avea contul. Dar a avut prea mare încredere în Katie Price și a dorit să-și mărească veniturile fiindcă are un băiețel de 4 ani.

„Banca mea, Lloyds, chiar m-a sunat pentru a semnala că se pare ca activitatea este frauduloasă, dar, din nou, pentru că Katie Price a aprobat-o, le-am spus că este ceva autentic.

Banca Lloyds investighează, dar funcționarii cred că nu vor putea recupera cei 825 de lire ale lui Kate.