Evenimentul Zilei > Justitie > Justiția e în stare de șoc! Moarte mușamalizată prin tehnica „prietenie penală”
Justiția e în stare de șoc! Moarte mușamalizată prin tehnica „prietenie penală”

Justiția e în stare de șoc! Moarte mușamalizată prin tehnica „prietenie penală”

Cercetat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, de la Curtea de Apel București, este acuzat că a tăinuit decesul suspect al unei tinere, găsită moartă în casa fostului iubit, omul de afaceri Florin Pîrvu, zis „Chinezu”, patronul celui mai cunoscut târg de mașini din Capitală, Autovit. Magistratul l-a ajutat pe Pîrvu să înființeze prima firmă de amanet din România, în 1993, iar după 26 de ani fii lui Ion-Tudoran au primit spații chiar în buricul târgului Autovit SA.

Dezvăluiri șocante ies la iveală în cazul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, de la Curtea de Apel București. După ce s-a aflat că fiul său, Alexandru Ion-Tudoran, este anchetat de trei unități teritoriale ale Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, pe motiv că profesează de ani ca avocat fără a deține, legal, această calitate, cancan.ro aruncă o informație bombă.

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar ascunde în trecutul său tăinuirea decesului unei tinere. Ar fi vorba de Agnes, fosta iubită a omului de afaceri Florin Pîrvu zis „Chinezu”.

Faptele s-ar fi petrecut în anul 2000, atunci când Agnes abia trecuse de vârsta majoratului. Cauza decesului ar fi fost consumul excesiv de heroină.

Tânăra și-ar fi găsit sfârșitul în anul 2000, într-un apartament al lui Pîrvu, din Calea Văcărești nr. 278, din cauza unei supradoze. Imediat după producerea tragicului eveniment, speriat de faptul că ancheta autorităților îl putea indica direct ca responsabil, Florin Pîrvu ar fi apelat, pentru mușamalizare, la bunul său prieten, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

Probe manipulate cu ajutorul unui medic

Florin Pîrvu îl știa pe judecător încă din anii 1990, precizează sursa citată, atunci când acesta i-ar fi autorizat primul amanet din țară, în condiții nu tocmai legale. Judecătorul Ion-Tudoran ar fi uzitat de influența funcției sale pentru a acoperi decesul suspect.

„Prin manipularea unor probe, la care părtaș a fost și un medic cetățean american, moartea adolescentei Agnes s-a transformat, cu susținerea judecătorului, într-un caz mai banal, de deces accidental prin supradoză. Autoritățile judiciare nu și-au făcut treaba, motivate fiind de influența lui Ion-Tudoran și probabil și de banii puși în joc. Înmormântată în cavoul familiei Pîrvu din cimitirul Belu, Agnes a fost trădată atunci și de familia sa în schimbul unui apartament, a unei mașini și unor sume de bani”, mai susține sursa citată.

Într-una din ultimele fotografii în care apare tânăra în viață,  Agnes se află alături de Florin Pîrvu, iar în plan secund, în spate,  judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

Tovărășie penală

În ultimul timp, mass-media a pubicat informații care arătau că, în anul 1993, atunci când era judecător la Registrul Comerțului, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a autorizat pentru amicul Florin Pîrvu deschiderea primelor firme de amanet din România. Cu încălcarea normelor BNR, Ion-Tudoran s-a folosit atunci de decretul-lege 2561 din 1936 privind organizarea amanetului în România pentru a legifera ceea ce mulți consideră a fi o simplă operațiune de cămătărie, de fapt. Același judecător a susținut familia Pîrvu și în afacerile cu jocuri de noroc. Ba chiar și în operațiunile de „onlinebanking” la termen.

La o distanță de 26 de ani, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran pare a se afla, culmea coincidenței, într-o ciudată simbioză chiar cu afaceristul pe care l-a ajutat, scrie newstrack.ro. Căci fii magistratului Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București, Tudor și Alexandru Ion-Tudoran, au primit spații chiar în buricul târgului Autovit SA – proprietate a lui Florin Pîrvu, în centrul de birouri.

Acționar în firma ALG Asig Assist SRL, Tudor Ion-Tudoran, fiul cel mic al judecătorului Ion-Tudoran, și-a deschis în anul 2015 afacerea beneficiind de un spațiu pus la dispoziție la parterul Autovit Turn, în imobilul descris drept Corp Administrativ. Un loc cu un potențial deosebit, căci fiului judecătorului oferea asigurări auto fix în cel mai mare târg de mașini din țară. Și nici nu plătea vreun leu chirie, căci spațiul i-a parvenit gratis, fiind rostogolit de la Autovit-ul lui Florin Pîrvu printr-o firmă intermediară, ALG Inc Assist SRL, controlată de o cunoștință comună, Alina Savin.
Culmea este că reprezentarea la Oficiul Registrului Comețului a fost asumată ilegal de Alexandru Ion-Tudoran, fiul cel mare al judecătorului Ion-Tudoran. Fără a fi membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România, numele lui Alexandru Ion-Tudoran a fost inserat pe o împuternicire avocațială emisă de Silviu Hristodorof – Baroul București.
Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este cercetat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. El ar fi trecut pe numele fiului sau Tudor Ion-Tudoran un apartament situat în Sinaia, în valoare de peste 100.000 lire sterline.

Fiul judecătorului este anchetat de trei unități teritoriale ale Ministerului Public. Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu au transmis, la solicitarea ziarului „România liberă”, că investighează faptele penale ale falsului avocat Alexandru Ion-Tudoran. Alexandru Ion-Tudoran profesează de ani ca avocat fără a deține, legal, această calitate.

Judecătorul Tudoran este cel care a soluționat, la Curtea de Apel București, dosarul lui Puiu Popoviciu. Pe 1 aprilie, un alt magistrat implicat într-un dosar, Ovidiu Puțura, l-a caracterizat pe judecătorul Tudoran drept „un om al Sistemului”, cu ocazia audierii într-o cauză conexă dosarului lui Puiu Popoviciu.