Ce a păţit o jurnalistă rusă care a anunţat că vrea să candideze la prezidenţiale

Ce a păţit o jurnalistă rusă  care a anunţat că vrea să candideze la prezidenţialeVladimir Putin. Sursa foto: Dreamstime.com

O jurnalistă rusă a declarat că vrea să candideze împotriva lui Putin. La scurt timp a avut o surpriză neplăcută.

Jurnalistă rusă, citată de procurori pentru că vrea să candideze la prezidenţiale. O jurnalistă din orașul Rjev, Regiunea Tver, Ekaterina Dunţova a fost chemată la parchet după ce și-a anunțat intenția de a-și desemna candidatura pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 2024. Ea însăși a spus agenției despre asta, potrivit Meduza.

Jurnalistă rusă, despre necesitatea reformelor în Rusia

La 16 noiembrie, Dunţova a publicat o postare pe VKontakte că va participa la alegerile prezidențiale. Ea și-a prezentat site-ul electoral duntsova2024.ru .

Site-ul web relatează că Dunţova are 40 de ani, ea crește trei copii şi lucrează ca jurnalist. Ea mai coordonează munca unei echipe de căutare și salvare de voluntari în Rjev.

În 2019-2022, Dunţova a fost deputat al Dumei orașului Rjev.

Dunţova își explică intenția de a candida la președinție spunând că „în ultimii zece ani țara s-a îndreptat într-o direcție greșită. Calea a fost luată nu pentru dezvoltare, ci pentru autodistrugere”.

Jurnalista rusă pledează pentru încetarea ostilităților, reforme democratice și eliberarea prizonierilor politici. „Trebuie să abolim toate legile inumane și să restabilim relațiile cu lumea exterioară. Schimbați prioritățile bugetare. Cheltuiți bani pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor și nu pentru tancuri noi”, scrie ea.

Dunţova, susţinută de ruşii care au fugit din ţară

Numirea lui Dunţova pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă a fost susținută de proiectul Sediul nostru. A fost creat de angajații „Ark”. Acesta este un grup de sprijin pentru rușii care au părăsit țara din cauza războiului cu Ucraina (inițiat de Comitetul Anti-Război al Rusiei).

Postări despre nominalizarea lui Dunţova au fost deja publicate pe multe canale telegrame, de exemplu, Ateo Breaking și „We Can Explain . ” Jurnalistul a devenit și un invitat al canalului de YouTube „Living Nail”.

Pe 20 noiembrie, Ecaterina Dunţova a fost invitată la parchet pentru a discuta despre publicația despre nominalizarea ei la președinție. În propriile cuvinte, departamentul a întrebat despre atitudinea ei față de luptele din Ucraina. Jurnalista „a dat explicații generale”.

Ecaterina Dunţova, jurnalistă rusă

Ecaterina Dunţova, jurnalistă rusă. Sursa foto: duntsova2024.ru

Planurile Kremlinului, fără nicio jurnalistă rusă

Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, este cel mai popular politician din Rusia. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024. Acesta a anunțat că actualul președinte nu și-a anunțat încă intenția de a candida. Totuși, dacă ar face acest lucru, nu ar avea concurență reală.

Dmitri Peskov mai spune că Vladimir Putin se bucură de „sprijinul absolut al populației”. Același lucru se poate observa și din sondajele de opinie realizate în Rusia în luna august. Atunci, cota de popularitate se situa la 80%, mai mare decât înainte de războiul din Ucraina, potrivit Levada Ţentr, instituţie rusă de sondare a opiniei publice independentă.

Președintele Rusiei vrea să intre în cursa alegerilor din martie 2024. Vladimir Putin nu vrea să renunțe la mandatul de șef al statului, mai ales în contextul războiului cu Ucraina.

Dacă va câștiga noile alegeri prezindențiale, liderul de la Kremlin va rămâne la putere până în 2030. Vladimir Putin a împlinit deja 71 de ani însă vârsta nu pare să fie un impediment în planurile legate de conducerea Rusiei. Acesta și-ar fi exprimat deja viziunea legată de alegerile prezidențiale desfășurate în martie 2024.

Putin a preluat funcția de șef al statului rus după Boris Elţin în ultima zi din 1999. Liderul de la Kremlin are cea mai lung mandat de după Stalin. De altfel, acesta l-a depășit și pe cel al liderului sovietic Leonid Brejnev.