„Cred că am citit toate elemente serviciilor de informaţii (…) nu există niciun element direct care să-l lege pe prinţul moştenitor de ordinul de a-l ucide pe Jamal Khashoggi”, a declarat el presei după ce a participat la o audiere cu uşile închise în Senat.

Potrivit mai multor media americane, CIA estimează că asasinatul a fost comandat de Mohammed bin Salman, dar preşedintele Donald Trump a declarat deja că agenţia de informaţii externe nu a ajuns încă la o concluzie definitivă în acest caz.

Numeroşi senatori, democraţi şi republicani, s-au declarat nemulţumiţi de faptul că directoarea CIA, Gina Haspel, nu a venit în persoană să le prezinte dovezile de care dispune. Potrivit unui participant la audieri, citat de AFP, ea ar fi respins invitaţia senatorilor americane la solicitarea Casei Albe.

Mai târziu, şeful Pentagonului, Jim Mattis a declarat şi el că SUA nu deţin o dovadă incontestabilă că prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, a fost implicat în asasinarea lui Khashoggi, potrivit Agerpres.