Jurnalele secrete ale unui medic: „O să vă cam usture”. Dr. Richard Constantinescu anunță o lansare spectaculoasă

Jurnalele secrete ale unui medic: „O să vă cam usture”.  Dr. Richard Constantinescu anunță o lansare spectaculoasă

Două evenimente importante vor avea loc luni, 22 octombrie, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași: redeschiderea Clubului de literatură „V. Voiculescu”, fost cenaclu cu peste patru decenii de existență, și lansarea cărții „O să vă cam usture”, semnată de Adam Kay (Publica, 2018).

„Dacă te gândești să vii la medicină – citește întâi această carte! Dacă ești student la medicină – e musai să o parcurgi! Dacă mai activezi în sistemul sanitar – e o lectură necesară! Dacă ai părăsit sistemul – vezi ce ai pierdut sau ce ai câștigat!”, spune Dr. Richard Constantinescu, gazda și coordonatorul Clubului de lectură „V. Voiculescu, el însuși o enciclopedie a istoriei medicinei românești. Lansarea cărții lui Adam Kay, devenit comedian și scenarist de film și de televiziune, va avea loc în Aula „George Emil Padade” a UMF Iași, începând cu ora 17.30.

Studenți din anul I  ai Facultății de Medicină vor citi fragmente din acest jurnal secret al unui medic junior, iar despre carte și despre viața de medic ginecolog va povesti dr. Mădălina Ciuhodaru.

Adam Kay a fost medic junior din 2004 până în 2010, când o experiență dramatică trăită în sala de nașteri l-a făcut să-și reconsidere viitorul. În anii de pregătire medicală a ținut un jurnal, iar „O să vă cam usture” împletește povești din linia întâi a sistemului de sănătate cu reflecții asupra crizei actuale. Rezultatul este o relatare la prima mână a vieții de medic junior, cu toate bucuriile, suferințele, sacrificiile și birocrația înnebunitoare, dar și o scrisoare de dragoste și de prețuire adresată celor care, la un moment dat, s-ar putea să vă țină viața în mâini, potrivit LaPsihiatru.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Medic junior” se referă la oricine care nu e medic primar. Denumirea creează confuzie, dat fiind că mulți dintre acești „medici juniori” sunt, în fapt, destul de seniori – unii au o vechime de 15 ani, și-au luat doctoratul și diverse alte calificări postuniversitare.