Oficialii de la CSA Steaua au anunțat că juristul Florin Talpan a fost sancționat din cauză că a vorbit în public despre neînțelegerile pe care clubul din Ghencea le are cu Gigi Becali. Lui Talpan i se reproșează faptul că s-a erijat în purtător de cuvânt.

„Cu privire la ultimele declarații publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, exprimate prin așa-zise comunicate de presă ori în intervenții la posturile de televiziune, Biroul relații publice al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua Bucureşti” face următoarele precizări:

    Ofițerul nu are prevăzute în fișa postului și nu i-au fost delegate atribuții din domeniul informării publice. În calitatea sa de consilier juridic al CSA, locotenent-colonelul Florin-Costel Talpan are doar mandat de reprezentare juridică a clubului sportiv în relația cu instanţele de judecată, în procesele în care clubul este parte.

    Punctele de vedere oficiale ale CSA sunt comunicate exclusiv prin Biroul relaţii publice, structura clubului specializată şi mandatată în acest sens, conform regulamentelor militare în vigoare.

    Având în vedere constatările Corpului de control și inspecție care, prin raportul înaintat ministrului apărării naționale în luna februarie a reținut faptul că locotenent-colonelul Talpan “nu a fost mandatat să exprime pozițiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN”, precum și declarațiile publice ulterioare ale ofițerului, realizate în aceleași condiții, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan a fost sancţionat disciplinar, de către comandantul clubului, în data de 4 aprilie 2017.

    Prin urmare, declarațiile publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, inclusiv cele referitoare la relația cu Federația Română de Fotbal, au fost făcute în nume personal, contrar procedurilor legale și nu au avut mandatul CSA “Steaua Bucureşti”.

    Procedurile administrative și juridice privind măsurile de protecție și valorificare a mărcii “Steaua Bucureşti”, bun patrimonial aflat în domeniul public al statului, vor continua, conform cadrului legal în vigoare.

    Biroul relații publice al Clubul Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua Bucureşti”, sună comunicatul.