Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorii nu vor să-l scoată la plimbare pe fostul baron de Constanţa, Nicușor Constantinescu
Judecătorii nu vor să-l scoată la plimbare pe fostul baron de Constanţa, Nicușor Constantinescu

Judecătorii nu vor să-l scoată la plimbare pe fostul baron de Constanţa, Nicușor Constantinescu

Fostul şef al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, rămâne să execute la regim închis pedeapsa de 5 ani de închisoare la care a fost condamnat anul trecut pentru abuz în serviciu în dosarul Centrului Militar Zonal.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 i-au respins definitiv cererea prin care Nicuşor Constantinescu solicita să fie trecut de la regimul închis de detenţie, la cel semi-deschis. Avocata fostului baron de Constanţa, Laura Vicol, a arătat că acesta are o stare de sănătate precară, care s-ar putea ameliora dacă Nicuşor Constantinescu ar putea să se plimbe şi să socializeze mai mult. „Stă cu şase oameni în cameră, timp de 22 de ore. Nu poate să se mişte şi să iasă la aer.

Merită să fie trecut la regim semi- deschis. O plimbare mai lungă de două ore şi o socializare i-ar permite să ducă o viaţă normală. Abuzul în serviciu nu este o infracţiune de corupţie, ci una în legătură cu serviciul”, a declarat avocata.