Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorii din Medgidia au respins eliberarea condiționată a lui Mihai Necolaiciuc. Mâine, e rândul lui Cristi Borcea
Judecătorii din Medgidia au respins eliberarea condiționată a lui Mihai Necolaiciuc. Mâine, e rândul lui Cristi Borcea

Judecătorii din Medgidia au respins eliberarea condiționată a lui Mihai Necolaiciuc. Mâine, e rândul lui Cristi Borcea

“Țarul CFR-ului”, Mihai Necolaiciuc, nu a avut noroc, astăzi,la Judecătoria Medgidia unde a cerut eliberarea condiționată, după ce a fost condamnat la 8 ani închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru abuz în serviciu. Judecătorii i-au respins solicitarea, următoarea cerere urmând să fie făcută, cel mai probabil, în nume propriu, prin avocat.

Deși a fost condamnat la 8 ani închisoare și deși din pedeapsă a executat doar trei săptămâni, perioada de carantină, deținutul Mihai Necolaiciuc a cerut eliberarea condiționată pentru că îndeplinea toate condițiile. Având peste 60 de ani, execută doar o treime din pedeapsă. Scăzând și perioada în care a stat în arest preventiv  sau în penitenciar, care însumează peste trei ani, Mihai Necolaiciuc ar fi trebuit deja eliberat din Penitenciarul Poarta Albă unde este închis din 23 noiembrie.

Țarul CFR-ului își va petrece,astfel, sărbătorile în pușcărie, însă nu este exclus ca la începutul lui 2017 să fie eliberat. În dosarul în care a fost judecat pentru abuz în serviciu au fost comasate trei cauze, Necolaiciuc și mai mulți șefi din CFR fiind acuzați de fraudarea CFR cu aproape 57 milioane de euro. Judecătorii din Medgidia vor soluționa, mâine, și cererea de liberarea condiționată a lui Cristi Borcea, condamnat la 6 ani închisoare în  dosarul Transferurilor. Victor Becali, celălalt inculpat rămas în detenție în acest dosar, a obținut la Medgidia eliberarea condiționată însă decizia judecătorilor a fost contestată la Tribunalul Constanța.