Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătorii din Maramureș au de judecat o speță mai rar întâlnit. Decizia este așteptată cu mare interes
Judecătorii din Maramureș au de judecat o speță mai rar întâlnit. Decizia este așteptată cu mare interes

Judecătorii din Maramureș au de judecat o speță mai rar întâlnit. Decizia este așteptată cu mare interes

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunaluil Maramureș au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr acuzat de dare de mită.

Cei doi sunt acuzați că au vrut să mituiască doi agenți de poliție, cu imensa sumă de 100 de euro. Acum judecătorii din Maramureș sunt chemați să judece speța și să spună dacă a existat infracțiunea de dare de mită sau nu. Situația este și mai ciudată deoarece persoana care a vrut să mituiască cei doi oameni ai legii era un recidivist, fiind liberat mai repede din penitenciar. Acum dacă va fi găsit vinovat va trebui să execute și perioada care mai era de executat din pedeapsa inițială.

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, la data de 30 septembrie 2020 a fost dispusă trimiterea în judecată, în stare de liberate, a unei persoane fără calitate specială pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 2 august 2020, inculpatul, un bărbat în vârsta de 29 de ani, a oferit suma de 100 de euro unui echipaj format din doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș – Poliția Orașului Șomcuta Mare, pentru ca aceștia să nu-i aplice sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru comiterea unei contravenții la regimul rutier (efectuarea unei manevre de depășire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu care separă benzile de circulație).

Direcția Generală Anticorupție a intrat pe fir

Pentru acest motiv, polițiștii au sesizat de îndată, telefonic, posibila săvârșire a infracțiunii de dare de mită, atât Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, cât și conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

În aceeași zi, cei doi agenți de poliție au formulat denunțuri scrise la sediul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș fiind efectuate acte de procedură penală pentru întocmirea materialului probator.