Judecătoarea Dana Gârbovan vrea adevărul despre SIPA

Judecătoarea Dana Gârbovan vrea adevărul despre SIPA

Judecătoarea Dana Gârbovan ia atitudine și vrea ca adevărul despre SIPA, serviciul secret militar din cadrul Ministerului Justiţie și arhiva instituției să fie ”iasă la lumină”. Astfel, într-o postare pe contul său de socializare, Dana Gârbovat arată care sunt punctele sensibile și cine a ascuns sau a pus în discuție acest serviciu al Ministerului Justiției. Pnetru aflarea adevărului, magistrata, pune la dispoziția jurlaniștilor două lincuri care ar trebui citite.

Iată ce notează magistrata pe contul său de socializare:

”Se vorbeşte, din nou, despre SIPA - serviciul secret militar din cadrul Ministerului Justiţie, ce era înţesat de securişti şi prin care erau urmăriţi şi şantajaţi magistraţi. SIPA este o tema ce apare sistematic în spaţiul public, este dezbătută câteva zile şi apoi este iar îngropată, pentru a reveni recurent.

E timpul să se facă lumina în acest caz. De 27 de ani de la căderea comunismului continuăm să activăm în diverse sectoare din societate, inclusiv în justiţie, cu instituţii şi mentalităţi moştenite din orânduirea comunistă.

UNJR a avut poziţii constante pentru clarificarea problemei SIPA, adresând numeroase cereri în acest sens instituţiilor abilitate.

Pentru cei interesaţi de acest subiect, va supun atenţiei două link-uri unde am scris despre problema SIPA.

Fac un apel tuturor jurnaliştilor să facă eforturi investigative vis a vis de acest serviciu şi arhivă să, pentru a înţelege ce s-a întâmplat, începând de la dată înfiinţării acestui serviciu şi până în prezent.

Pentru o justiţie cu adevărat independenţa, avem nevoie inclusiv să facem lumina în cazul SIPA.

P.S. Văd că jurnalistul Mircea Marian, de la România Liberă, a afirmat pe Facebook că în 2016 Raluca Prună "a fost linşată" când "a vrut să desecretizeze arhivă SIPA". Însă, tocmai că ministra Prună nu a dorit desecretizarea acelei arhive, ci că informaţiile “de interes operativ” culese de ŞIPA să fie “transferate instituţiilor abilitate”. Adică şi acele informaţii compromiţătoare şi de şantaj la adresa magistraţilor să fie transmise, legal acum, "instituţiilor abilitate", fără a se preciza cine ar fi acelea. E bine că jurnaliştii să se documenteze temeinic când scriu ceva despre justiţie”.

http://www.forumuljudecatorilor.ro/…/Art-3-Forumul-judecato…

http://www.unjr.ro/…/scrisoare-catre-premierul-dacian-ciol…/

 

Ne puteți urmări și pe Google News