JUCU REÎNVIE: DeLonghi angajează 600 de muncitori de la fosta fabrică Nokia. Bosch a semnat, se pregăteşte Tata Motors

JUCU REÎNVIE: DeLonghi angajează 600 de muncitori de la fosta fabrică Nokia. Bosch a semnat, se pregăteşte Tata Motors

De la Cluj a plecat Nokia, dar vin trei la schimb. DeLonghi preia din muncitorii disponibilizaţi, Bosch a semnat contractul pentru o investiţie de 77 milioane de euro şi se negociază cu un al treilea mare investitor. Neoficial, se spune că Tata Motors începe la vară o investiţie de la zero.

O veste bună pentru muncitorii din judeţul Cluj: compania italiană DeLonghi se pregăteşte pentru demararea urgentă a producţiei şi urmează să angajeze 600 de muncitori care înainte lucrau la Nokia. Producătorul de electrocasnice a cumpărat deja halele Nokia și vor începe producția de esspresoare de cafea.

Daniel Don, directorul Agenției de Șomaj Cluj a declarat că în acest an compania italiană va angaja 600 de persoane care înainte lucrau pe liniile de producţie a telefoanelor mobile. „Am avut discuții cu cei de la DeLonghi. Vor să angajeze 600 de oameni dar încă nu s-a discutat despre nivelul salariului", a spus Daniel Don.

Bosch investeşte în două etape, până în 2015 În acelaşi timp, celebra companie germană Bosch va investi la Jucu suma de 77 de milioane de euro, într-o fabrică care va produce componente pentru industria auto. Fabrica va fi construită pe un teren disponibil din incinta Parcului Industrial Tetarom 3 din Jucu, la câteva sute de metri de clădirea în care a funcționat Nokia. Terenul care va fi concesionat către Bosch.   Președintele Consiliului Județean CLuj, Alin Tișe a semnat azi contractul prin care compania Bosch se angajează să construiască la Jucu o fabrică care va avea 2.000 de muncitori. Contractul prevede două etape de dezvoltare. Punctul maxim va fi atins în anul 2015 când în fabrică vor lucra efectiv cei 2.000 de muncitorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bosch, obligată să stea minim 7 ani

Pentru că s-au ars cu cei de la Nokia, care au plecat după nici patru ani de la momentul inaugurării, autoritățile județene au pus condiția ca Bosch să rămână la Cluj minim șapte ani. „Aceste condiții vor fi prevăzute expres în contractul prin care Bosch va primi ajutorul de stat. Prin acest contract vor fi prevăzute obligațiile care vor intra în sarcina investitorului. Și contractul colectiv demuncă să prevadă obligații prin care să își apere interesul, în cazul în care vor fi concediați înainte de termen", a spus Alin Tișe. 

Planul Bosch este ca până în 2013 trebuie să angajeze 1.000 de angajați, urmând ca dezvoltarea maximă a noi capacități de producție să fie atinsă până în 2015, când numărul celor angajați să fie de 2.000.