Evenimentul Zilei > Social > Jucării sexuale naziste: Hitler a dotat soldaţii din Franţa cu păpuşi gonflabile
Jucării sexuale naziste: Hitler a dotat soldaţii din Franţa cu păpuşi gonflabile

Jucării sexuale naziste: Hitler a dotat soldaţii din Franţa cu păpuşi gonflabile

Dictatorul nazist Adolf Hitler a comandat păpuşi gonflabile pentru trupele germane staţionate în Franţa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ordinul a fost dat din cauza bolilor venerice contractate de soldaţii germani, care mergeau prea des la prostituate, informează thesun.co.uk.
În timp ce studia o istorie a păpuşii Barbie, care se presupune că este inspirată de o descoperire germană, cercetătorul Graeme Donald a deconspirat secretul soldaţilor nazişti din Franţa. Planul de "salvare" a soldaţilor de bolilele venerice s-a intitulat "Borghild Project" şi a fost lansat în 1940. "Recomfortantele sintetice" au fost aduse în Paris, din cauza faptului că soldaţii germani apelau prea des la serviciile prostituatelor locale.
Păpuşile gonflabile, tratament împotriva bolilor venerice
Problema devenise foarte gravă, o mare parte din soldaţii germani contractând boli venerice, care îi împiedicau să se achite de obligaţiile militare. Adolf Hitler a aprobat personal proiectul, după un raport întocmit de liderul SS, Heinrich Himmler. „Cel mai mare pericol în Paris este răspândirea necontrolată a prostituatelor, care îşi agaţă clienţii în baruri, săli de dans şi alte locaţii. Este de datoria noastră să împiedicăm îmbolnăvirea soldaţilor din cauza aventurilor sexuale”, scria Himmler în raport.
Jucării sexuale "ariene"
Ca urmare a raportului, Hitler a aprobat confecţionarea unor păpuşi gonflabile, blonde cu ochi albaştri, care încăpeau în buzunarul oricărui soldat, atunci când nu erau umflate. "Jucăriile sexuale" au fost testate pe insula Jersey, pe coasta Normandiei. Heinrich Himmler a fost impresionat de rezultatul experimentului, comandând 50 de păpuşi pentru garda personală. Deşi părea că dă rezultate foarte bune, "Borghild Project" a fost întrerupt în 1942, din cauza faptului că soldaţii germani se simţeau umiliţi când trupele engleze descopereau micul secret. Soldaţii capturaşi erau obligaţi să predea tot echipamentul, incluzând şi jucăriile sexuale. Graeme Donald a ajuns la concluzia că fabrica unde se confecţionau păpuşile a fost distrusă total în timpul bombardamentelor din Dresda şi astfel secretul "jucăriilor sexuale naziste" a fost uitat.