Coaliția Tory-Dup (Partidul Conservator-Partidul Democrat Unionist) a cărei majoritate s-a redus în ultimele luni, a fost de fapt abandonată de fostul subsecretar Philip Lee, un oponent al Brexit, care a trecut la grupul de opoziție al liberal-democraților.

Acest lucru a fost anunțat de liderul liberal-democrat, Jo Swinson. Cu toate acestea, schimbarea nu implică căderea automată a guvernului, cu excepția unui vot de neîncredere.

Dar Johnson nu pare să se teamă şi reiterează că dorește să „implementeze Brexit-ul pe 31 octombrie” şi contestă legea „anti-fără acord” pe care adversarii intenționează să o prezinte astăzi ca simbol „al cedării lui Jeremy Corbyn” în fața Bruxelles-ului.

Camera Comunelor se redeschide astăzi cu o săptămână, înainte de noua închidere impusă de Boris Johnson până pe 14 octombrie. Ordinul prevede că premierul va vorbi în acestă după-amiază pentru a raporta rezultatul summitului G7 de la Biarritz, Franţa.

Ar trebui să urmeze o scurtă dezbatere, pentru a lăsa apoi spațiu, în jurul orei 19.30 comunicărilor subsecretarului guvernului Michael Gove cu privire la pregătirile în caz de „fără acord”.

De fapt, este de așteptat ca parlamentarul conservator „rebel”, Oliver Letwin, să prezinte cererea pentru o dezbatere de urgență, cu privire la „Brexit fără acord”, notează corriere.

Te-ar putea interesa și: