Joe Biden împiedică dezvoltarea producției interne de petrol

Joe Biden împiedică dezvoltarea producției interne de petrol Sursa foto: EPA/Evan Vucci / POOL

Președintele Joe Biden a luat o serie de măsuri pentru a reduce producția internă de combustibili fosili de la preluarea mandatului, dar a apelat la alte țări de când au crescut prețurile.

Administrația lui Joe Biden și-a schimbat agenda climatică, care include o tranziție de la combustibilii fosili la energia verde, în primele 20 de luni de mandat. De exemplu, a urmărit conductele de petrol și gaze naturale, a restrâns închirierea pe terenuri și ape federale, a avansat cu reguli stricte de divulgare a climei pentru sectorul privat și a introdus reglementări de mediu.

Creșterea prețurilor la gaze

Prețul mediu al benzinei la nivel național a crescut la 3,87 dolari pe galon joi, extinzând o serie de creșteri de preț de mai multe săptămâni. Prețurile petrolului din SUA și din întreaga lume au crescut și ele în ultimele zile.

Asociația Națională a Directorilor de Asistență Energetică a estimat în septembrie că un cost mediu al încălzirii locuințelor din SUA pentru toți combustibilii - inclusiv gazul, uleiul de încălzire și propanul - va crește cu 17,2% în această iarnă, comparativ cu anul trecut, forțând milioane de familii cu venituri mai mici să aleagă între plata căldurii, alimentelor, medicamentelor și chiriei. Prețurile gazelor naturale au crescut la niveluri mult mai mari decât tendințele istorice în ultimele câteva luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce administrația a încercat să restricționeze producția internă de petrol și gaze, a apelat și la regimurile străine conduse de dictatori, inclusiv Arabia Saudită și Venezuela. După ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) condusă de Arabia Saudită a anunțat o reducere majoră a producției de 2 milioane de barili pe zi.

„Președintele este dezamăgit de decizia OPEC de a reduce cotele de producție în timp ce economia globală se confruntă cu impactul negativ continuu al invaziei Ucrainei de către Putin”, a spus Casa Albă într-un comunicat.

„Într-un moment în care menținerea unei aprovizionări globale de energie este de o importanță capitală, această decizie va avea cel mai negativ impact asupra țărilor cu venituri mici și medii, care deja se confruntă cu prețurile ridicate la energie”, se mai spune în declarație.

Dezvoltarea economiei cu energie curată

Casa Albă a cerut OPEC să crească producția de mai multe ori în ultimul an. În plus, Biden le-a declarat reporterilor că ia în considerare „alternative” la OPEC și nu exclude ridicarea sancțiunilor împotriva industriei petroliere din Venezuela, cândva în plină expansiune, ca parte a acestui plan. Nu a menționat producția internă ca alternativă. Wall Street Journal a raportat că administrația se apropie de anunțarea unui acord cu guvernul comunist din America de Sud care implică foraje de petrol.

În general, președintele a făcut mai mulți pași de-a lungul mandatului său pentru a-și îndeplini angajamentul din campania din 2019 de a „termina cu combustibilii fosili” în SUA. „Administrația continuă să caute în altă parte, când soluția a fost întotdeauna aici acasă”, a declarat Emily Haggstrom, vicepreședintele de comunicații pentru Consumer Energy Alliance. „Acest lucru ar trebui să fie o idee în materie de economie, securitate națională și mediu și îndemnăm administrația Biden să profite de acest moment”.

La câteva ore după inaugurarea sa din ianuarie 2021, Biden a emis un ordin executiv prin care anulează permisul federal pentru conducta Keystone XL, extinderea propusă a unei conducte care ar fi transportat încă 830.000 de barili de petrol din vestul Canadei în SUA, potrivit operatorului său, TC Energy. În ordin, Biden a scris că SUA trebuie „să acorde prioritate dezvoltării unei economii cu energie curată”, potrivit Fox News.