Jocurile video pot ucide. Pericolul la care sunt expuși tinerii

Jocurile video pot ucide. Pericolul la care sunt expuși tineriiJocuri video. Sursa foto: dreamstime.com

Mai multe studii au arătat că jocurile video sunt un real pericol pentru adulți și copii. Tinerii riscă să facă infarct și să moară din cauza orelor petrecute în fața calculatorului.

Cercetătorii conduși de către Universitatea New South Wales din Australia, care au publicat un studiu în revista Heart Rhythm pe 10 octombrie 2022, au dezvăluit că jocurile video pot ucide. Oamenii de știință au constatat că pot provoca probleme de sănătate la inimă, existând chiar și cazuri de infarct și deces la copii.

Problemele apar din cauza ritmurilor neregulate ale inimii la copii și adulți, iar ele sunt fatale. Tinerii se concentrează și se consumă foarte mult, iar o oră în fața calculatorului poate fi asociată cu ore întregi de sport. Și copiii sănătoși pot avea un risc ridicat de „aritmii cardiace” ucigașe, mai arată oamenii de știință care au lucrat la aceste cercetări, potrivit studyfinds.org.

Un copil a murit din cauza jocurilor video

În urmă cu doi ani, un adolescent de 12 ani din Egipt a făcut infarct și a murit după ce s-a jucat mai multe ore un joc video pe telefon, popular în mai multe țări, inclusiv România. Acesta era pasionat de PUBG Mobile Mod Menu, dar jocul l-a ucis.

Sursa: arhiva EVZ

Autoritățile au declarat că tânărul suferise un infarct și ar fi decedat înainte să ajungă la spital. Băiatul era și supraponderal, iar infarctul s-ar fi produs din cauza creșterii accelerate a tensiunii arteriale, spun reprezentanții Departamentului de Urgenţă al Direcţiei de Sănătate din spitalul Al-Salam din Port Said, Egipt.

Psihologii au precizat că jocurile video integrează metode psihologice complexe de manipulare pentru a încuraja dependența, violența și nevoia de validare, explorând mai ales, partea competitivă. Începând cu 2018, Organizația Mondială a Sănătății a inclus dependența de jocurile video pe lista bolilor psihice.

Alte studii au arătat că tinerii din ziua de azi petrec mai mult de șapte ore în fața calculatorului și că acest obicei le poate distruge viața. Din cauza jocurilor, mulți adolescenți sunt în depresie sau refuză să iasă din casă pentru a face alte activități.

Ne puteți urmări și pe Google News