Evenimentul Zilei > International > Jihadiştii din Statul islamic şi-au deschis AGENȚIE MATRIMONIALĂ
Jihadiştii din Statul islamic şi-au deschis AGENȚIE MATRIMONIALĂ

Jihadiştii din Statul islamic şi-au deschis AGENȚIE MATRIMONIALĂ

Jihadiştii Statului islamic au decis să înfiinţeze o ”agenţie matrimonială” adresată femeilor care vor să se căsătorească cu membrii grupului ultraradical, relatează AFP şi Reuters.

”Statul islamic a inaugurat în oraşul sirian Al-Bab un birou a cărui misiune este a de a le primi pe femeile celibatare şi văduvele dornice să se mărite cu combatanţi” ai mişcării, a anunţat luni organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului.

Amatoarele trebuie să-şi ”înscrie numele şi adresa pe o cerere şi ulterior combatanţi ai Statului islamic vor bate la poarta lor şi le vor cere oficial în căsătorie”, explică Observatorul.

Grupul a stabilit limite stricte în ce priveşte drepturile femeilor în zonele pe care le controlează. Potrivit unui comunicat difuzat săptămâna trecută la Mosul, femeile din acest oraş au obligaţia de a purta vălul integral, în caz contrar putând fi supuse la pedepse severe.

Statul islamic, grup fundamentalist care susţine că doreşte revenirea la islamul din vremea Profetului, a proclamat la sfârşitul lui iunie un ”califat” islamic.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: