Deocamdată nu există nici un indiciu că focul legat de incident, să aibă legătură cu fanaticii ISIS. Dar, grupul Al-Munatsir, legat de ISIS, a publicat un afiș al catedralei însoțit de cuvintele: "Să aveţi o zi bună!". Al-Munatsir a împărtășit, anterior, bucuria propagandei ale atacurilor teroriste care au zdruncinat Franța în ultimi ani.

Cea mai recentă imagine, dezvăluită pe pagina site-ului jihadiştilor, sugerează un posibil atac deliberat al militanților aliniați la ISIS în viitor, notează Daily Mail.

În 2016, o mașină care transporta șapte butelii de gaz a fost găsită lângă Catedrala Notre-Dame din Paris. Trei femei au fost arestate în legătură cu presupusul complot terorist, deși se crede că au vizat o stație de cale ferată din Paris, mai degrabă decât catedrala în sine.

Procuratura din Paris a declarat că tratează focul ca un accident, excluzând incendierea și posibilele motive legate de terorism, cel puțin pentru moment. Cincizeci de anchetatori lucrează acum la o anchetă "lungă" și "complexă" în cauză – dar nu li se permite să intre în catedrală din motive de siguranță, a declarat  procurorul parizian, Remy Heitz, reporterilor. 

Un oficial de la Paris a declarat că anchetatorii au chestionat aproximativ 30 de persoane după incendiul de la Catedrala Notre-Dame. El a spus că cei mai mulți dintre ei erau angajați care lucrau la renovarea monumentului, incluzând turnul care s-a prăbușit în incident.