Javier Milei, președintele Argentinei, înconjurat numai de femei puternice

Javier Milei, președintele Argentinei, înconjurat numai de femei puternice Javier Milei. Sursa foto: Facebook

Javier Milei, președintele Argentinei, a fost şi este înconjurat numai de femei puternice. Printre acestea este şi enigmatica sa soră, Karina Milei.

Javier Milei, președintele Argentinei, se pare că este un bărbat norocos. În spatele succesului său stau câteva femei puternice. Când populistul de dreapta Javier Milei a devenit președintele  Argentinei, el și-a dedicat victoria „Șefului”. Porecla pe care o folosește pentru enigmatica sa soră, Karina Milei. Ea este cea mai importantă dintr-un trio de femei influente care îl înconjoară pe proaspătul președinte.

Javier Milei, ajutat de femei influente să ajungă președintele Argentinei

Javier Milei a câștigat președinția celei de-a doua economii ca mărime din America de Sud. Karina Milei, care abia vorbește în public, a fost însărcinată să-și prezinte fratele duminică seara, după ce acesta a câștigat scrutinul prezidențial cu 55,7% din voturi, cel mai mare procent la alegerile generale de la revenirea democrației în 1983.

„Fără ea, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil”, a spus Javier Milei mulțimii care scanda „Olé, olé, boss, boss”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Milei s-a bucurat de o ascensiune fulgerătoare la președinție. A făcut saltul de la comentator de televiziune la parlamentar în urmă cu doi ani. Lipsit de un grup de consilieri politici cunoscuți, el s-a înconjurat de un grup de femei. Şi ar urma să fie jucători cheie în administrație.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text

Javier Milei. Sursa foto: Facebook

În interviuri, Milei a caracterizat-o pe sora sa Karina drept „marele arhitect” al campaniei sale. Ea a strâns fonduri și a supravegheat întreaga operațiune, gestionând programul zilnic al fratelui ei.

Mai important, ea a făcut parte din negocierile cu fostul președinte Mauricio Macri pentru a încheia o alianță cu cea mai mare coaliție de centru-dreapta a țării înaintea turului doi. Nu este clar dacă Karina, care are o diplomă în relații publice, va ocupa o funcție oficială în guvernul fratelui ei.

În afară de Karina mai sunt câteva femei importante

O prezență mai publică în administrația lui Milei ar putea fi Fátima Flórez. O actriță și dansatoare care și-a câștigat faima pentru uzurparea identității fostului președinte Cristina Fernández de Kirchner, vicepreședintele în funcție. Milei are o relație cu Flórez de câteva luni. Rolul acesteia în administrație este neclar și ea a spus că nu are de gând să abandoneze scena.

„Îmi pot îmbina cariera artistică cu rolul de primă doamnă”, a spus ea după victoria lui Milei.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, mulţime şi text

Javier Milei. Sursa foto: Facebook

Președintele ales a spus că nu are de gând să îi ceară lui Flórez să-și abandoneze cariera. Acesta a declarat că nu poate fi atât de egoist.

„Nu văd de ce ar trebui să fiu atât de egoist încât să-i privez pe argentinieni să vadă un spectacol de o asemenea amploare precum cel al Fátimei”.

Un rol cheie va juca și vicepreședintele ales Victoria Villarruel. Una dintre cele mai controversate figuri din noul guvern pentru opoziția ei față de avort și egalitate în căsătorie. Ea s-a exprimat în favoarea redeschiderii discuției asupra legii care legalizat avortul în Argentina în 2020.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, mulţime şi text

Javier Milei. Sursa foto: Facebook

Javier Milei este fiică de colonel

Villarruel, avocat, a pus sub semnul întrebării procesele legale care au dus la condamnarea foștilor ofițeri pentru crime împotriva umanității în timpul ultimei dictaturi militare brutale a țării care s-a încheiat în 1983. Fiica unui colonel de armată, Villarruel a lucrat ani de zile pentru a schimba narațiunea despre ultima dictatură militară. Ea a fondat o organizație care a apărat foștii ofițeri militari care au fost trimiși în judecată și a participat la mitinguri care au implicat rudele victimelor atacurilor teroriste comise în anii 1970 de grupurile de gherilă de stânga.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, mulţime şi text

Javier Milei. Sursa foto: Facebook

Pe parcursul campaniei, Villarruel l-a însoțit pe Milei în mai multe interviuri televizate, luând cuvântul pentru a explica câteva dintre propunerile sale. „Este o femeie strălucitoare”, a spus el despre ea. Milei a spus că Villarruel va fi responsabilă de politicile de apărare și securitate ale viitorului guvern, spunând că „evident, ea nu va avea un rol decorativ”.