Evenimentul Zilei > International > REVOLUŢIE în Ţara Soarelui Răsase: Japonia renunţă la WC-urile TURCEŞTI
REVOLUŢIE în Ţara Soarelui Răsase: Japonia renunţă la WC-urile TURCEŞTI

REVOLUŢIE în Ţara Soarelui Răsase: Japonia renunţă la WC-urile TURCEŞTI

În ultra-moderna Japonie, circa 40% dintre instalaţiile sanitare sunt dotate cu WC-uri pe care noi le numim turceşti. Tokyo a decis schimbarea.

Japonia, ţară renumită pentru WC-urile sale ultrasofisticate, dispune de asemenea de numeroase locuri frecventate de turişti care sunt echipate cu WC-uri turceşti, însă guvernul de la Tokyo va lansa o operaţiune de înlocuire a acestora înainte de Jocurile Olimpice care vor fi găzduite de Tokyo în 2020, informează AFP citată de Agerpres.

Aproximativ 40% din instalaţiile sanitare, care sunt instalate în 4.000 de zone turistice, sunt afectate de această măsură, potrivit Agenţiei de promovare a turismului din Japonia.

Autorităţile nipone vor să ofere cea mai bună primire milioanelor de turişti care vor vizita arhipelagul cu ocazia Olimpiadei. În consecinţă, guvernul de la Tokyo va suporta o treime din costurile pentru instalarea celor mai moderne toalete.

Potrivit unui sondaj realizat de producătorul de toalete Toto, peste opt turişti străini din zece preferă WC-urile de tip occidental celor de tip turcesc, subliniază Akihiko Yamakoshi, unul din responsabilii Agenţiei de promovare a turismului din Japonia.

"Obiectivul nostru este să găzduim 40 de milioane de vizitatori în 2020 faţă de 24 de milioane în 2016 şi am dori să le oferim cel mai mic stres posibil", a explicat Akihiko Yamakoshi. Potrivit acestuia, unii turişti pur şi simplu nu ştiu să utilizeze echipamentele sanitare tradiţionale, în timp ce alţii le consideră insalubre, adăugând că persoanele în vârstă vor beneficia şi ele de această reînnoire a instalaţiilor sanitare.