Evenimentul Zilei > Economie > Japonezii se instalează la Măgurele
Japonezii se instalează la Măgurele

Japonezii se instalează la Măgurele

Japonezii, prin Universitatea din Osaka, vor avea, începând de astăzi, un birou în cadrul Platformei de înaltă tehnologie de la Măgurele – ELI.

Colaborarea cu japonezii de la Osaka se va desfăşura pe mai multe planuri, a explicat coordonatorul Platformei de la Măgurele, academicianul Nicolae Zamfir, pentru Radio România Actualităţi.

„În primul rând, aranjamentele experimentale le facem împreună cu ei. Noi suntem un centru nou, ei au o istorie de peste 50 de ani în acest domeniu şi vă daţi seama că o colaborare este extrem de folositoare. Apoi, sunt experimente de fizică fundamentală, dar şi experimente de fizică aplicată. Ei sunt specialişti în fuziune cu laser. Şi apoi, al treilea plan, care este foarte important, este să colaborăm în domeniul, să zicem, industrial, în a realiza componente optice de înaltă performanţă şi o colaborare cu ei este extrem de benefică, atât în a şti ce să cerem pieţii, cât şi în a ne pregăti să producem noi o serie întreagă de componente”, a spus Nicolae Zamfir pentru Radio România Actualităţi.