Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaf spectaculos în Centrul Vechi. Un cetățean german a rămas fără o mică avere
Jaf spectaculos în Centrul Vechi. Un cetățean german a rămas fără o mică avere

Jaf spectaculos în Centrul Vechi. Un cetățean german a rămas fără o mică avere

Poliția Capitalei în colaborare cu Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare două mandate de percheziție la sediile unor cluburi din Centrul Vechi, în cadrul unui dosar penal, privind comiterea infracții de jaf la adresa unui cetățean german.

La finalul lunii februarie 2019, cetățeanul german a reclamat că în urma unei seri petrecute într-un club, în care a consumat mai multe băuturi alcoolice, s-a trezit la spital.  Ulterior el a observat că îi dispăruse portofelul cu bani, carduri și documente personale și că, de asemenea, s-a încercat sustragerea unor sume de bani de pe cardurile sale.

În urma anchetei, s-a stabilit că bărbatului, când se afla în club, i-au fost încasate de pe card sume foarte mari, fără acordul său (prin tastarea unor cifre suplimentare pe aparatul POS), iar, ulterior, la ieșirea din club, i-ar fi fost sustras și portofelul, în care se aflau trei carduri bancare, de unde au retras numerar un total de 7000 de euro.

Potrivit comunicatului de presă publicat de Poliția Română, cel puțin din luna februarie 2019, unul din inculpați a inițiat un grup infracțional organizat, în care ademeneau străini aflați în zona Centrului Vechi, erau conduși în diferite cluburi controlate de membrii grupului, apoi îi determinau să conume băuturi alcoolice până își pierdeau memoria, iar la final le cereau să achite consumația. Dacă plata se făcea cu cardul, suma tastată era greșită, prin adăugarea unei cifre suplimentare.

Tribunal Bucuresti a dispus măsura arestării preventive față de: Gheorghe Gelu, Gheorghe Alexandru Gabriel și Săndulescu Bogdan (toți trei administratori ai cluburilor Akkadia, F și Quen din Centrul Vechi al Capitalei).  Față de ceilalți suspecți s-a dispus măsura controlului judiciar de către PTB, scrie cancan.ro.

 

“Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă princiupiul prezumției de nevinovăție“, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: