Banii au reprezentat plata unor servicii consulare pe care Republica Islamică Iran le-a plătit de această manieră, având în vedere că sancțiunile americane asupra sectoarelor bancare și financiare ale Teheranului au tăiat legătura băncilor iraniene cu sistemul financiar internațional.

O cutie de sticle de vodcă poate ascunde multe lucruri în Rusia, mai ales atunci când ea se află depozitată în sediul Ministerului rus de Externe.

Rusia a primit 1,5 milioane de dolari ascunși într-o cutie de vodcă Absolut și în două pungi, via o valiză diplomatică, în noiembrie 2019, ca plată pentru servicii consulare, potrivit Ren TV.

Un audit ulterior a arătat că toți banii, cu excepția a 400.000 de dolari, au dispărut până la jumătatea lunii decembrie 2019 și că suspiciunea a planat asupra unei angajate care ar fi păstrat banii în biroul său de la Ministerul rus de Externe, scrie The Moscow Times.

Ministerul a confirmat, joi, furtul, agenției oficiale de știri RIA Novosti cu o întârziere de mai mult de un an. Un purtător de cuvânt a spus că un dosar penal a fost deschis pe numele unui „funcționar” din cadrul departamentului valutar și financiar.

Ren TV a informat că „funcționarul”, de fapt principalul expert în monedă și finanțe al ministerului, Natalia Agaltsova, a fost plasată în arest preventiv la domiciliu, în august. Partenerul său este reținut ca martor în acest caz.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE