Jaf în autobuz. Femeie de 69 de ani, tâlhărită de doi adolescenți

Jaf în autobuz. Femeie de 69 de ani, tâlhărită de doi adolescenți Sursa foto Dreamstime

Jaf într-un autobuz care circula pe un traseu din Sectorul 5, din București. O femeie a fost jefuită de doi adolescenți care i-au smuls de la gât lănțișoarele de aur. Cei doi au fost reținuți după imaginile de pe camerele video.

 

Doi tineri, de 14 şi 17 ani, au fost reţinuţi de poliție pentru tâlhărie calificată şi instigare la tâlhărie calificată. Unul dintre ei, cel de 14 ani a tâlhărit o femeie într-un autobuz care circula pe un traseu din Sectorul 5. El i-a smuls lănțișoarele de aur de la gât și a coborât din autobuz. Infracțiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Jaf într-un autobuz din Sectorul 5

Cei doi adolescenți au fugit, după comiterea infracțiunii, reușind să coboare din autobuz fără să fie opriți. Ei au fost identificați, în baza imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere. Ulterior, polițiștii i-au reținut și i-au pus sub acuzare. Cel mai mare, de 17 ani, considerat instigator la jaf, a fost plasat în arest la domiciliu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În zilele de 16 şi 18 aprilie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Brigada de Poliţie pentru Transportul Public au reţinut doi tineri, în vârstă de 14, respectiv 17 ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi instigare la tâlhărie calificată”, a informat DGPMB.

Potrivit sursei citate, acest jaf a fost sesizat de victimă, în vârstă de 69 de ani, pe 13 aprilie. Polițiștii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public au inițiat cercetările după ce femeia a arătat ce s-a întâmplat. Potrivit reclamației înregistrate, femeia călătorea cu un autobuz, pe un traseu din Sectorul 5. La un moment dat, ea a devenit victima unui jaf. O persoană i-a smuls două lănţişoare pe care le avea la gât, apoi a coborât  şi a fugit.

poliția,

Poliția Română. Sursa foto: Arhiva EVZ

Poliția i-a identificat pe cei doi tâlhari

Cei doi autori ai acestui jaf au fost identificați de poliție. Ancheta a arătat că este vorba despre un minor, în vârstă de 14 ani care a fost însoțit de un altul, mai mare, de 17 ani. Acesta din umră a fost instigator la jaf, conform poliției.

În cursul zilei de 16 aprilie, tânărul în vârstă de 17 ani a fost reținut şi condus la audieri. Iar două zile mai târziu, pe 18 aprilie, a fost reținut și cel de-al doilea adolescent, de 14 ani.

„În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, faţă de bănuitul în vârstă de 17 ani fiind dispusă, ulterior, măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile. De asemenea, şi tânărul în vârstă de 14 ani va fi prezentat în faţa magistraţilor cu propunere legală”, arată sursa citată.

Arest

Arest la domiciliu Sursa foto: Arhivă EVZ

Ancheta pentru jaf continuă

Potrivit comunicatului emis de poliție, ancheta în cazul acestui jaf continuă. Investigația este desfășurată de lucrătorii din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public. Dosarul penal este lucrat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pe raza căruia s-a produs infracțiunea.

Cei doi adolescenți sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată şi instigare la tâlhărie calificată.