"Avem nevoie de 500 gr. pește întreg, două felii de pâine, o lingură boia, verdeață, două cepe, 2 morcovi, 500 ml bulion, 200 ml ulei, 100 gr. icre, piper, o țelină, două ouă, leuștean, sare, două capete de pește și cozi de la pește"...
Aceasta spune Daniela Jicheran din comuna timişeană Giroc, pentru Agerpres. O rețetă extrem de gustoasă de ciorbă de crap cu găluște de icre!
Să fiarbă liniştite
Tocăm ceapa, morcovii și țelina și le punem la dinstuit. Separat, punem capetele de pește și cozile la fiert și adăugăm bulionul. Zeama strecurată de oase o punem peste zarzavaturile călite și le lăsăm să fiarbă liniștite.
"Găluștele pentru ciorbă le preparăm astfel: peștele cel mai mare, de vreo jumătate de kilogram, după ce este fiert îl dezosăm și-l tocăm, adăugăm în vas pâine înmuiată, sare, piper, icrele, ouăle și verdeața tocată. Amestecăm toate ingredientele până obținem o pastă consistentă din care formăm biluțe mici pe care le adăugăm în ciorba clocotită. Se potrivește de sare și se acrește după gust. Când am luat-o după foc, adăugăm verdeață tocată", încheie prezentarea rețetei doamna Jicheran.
E bună de servit cu pâine caldă de casă sau cu o mămăligă aburindă, eventual, mușcând din câte un ardei iute. Poftă bună!