Evenimentul Zilei > Actualitate > Italienii încearcă să obțină rapid un vaccin din sângele celor care au învins coronavirusul
Italienii încearcă să obțină rapid un vaccin din sângele celor care au învins coronavirusul

Italienii încearcă să obțină rapid un vaccin din sângele celor care au învins coronavirusul

Cu forța pe care le-o dă disperarea, cercetătorii italieni încearcă să dezvolte in vitro anticorpi monoclonali pentru a combate coronavirusul. Proiectul reprezintă o colaborare între Fundația Toscană „Științele Vieții” din Siena și spitalul Spallanzani din Roma. Prin această metodă, un vaccin ar putea fi obținut într-un timp mult mai scurt, anunță cotidianul italian Il Giornale.

Prin această metodă, un vaccin ar putea fi obținut într-o perioadă considerabil mai scurtă decât cele care sunt experimentate în întreaga lume, deoarece „anticorpii monoclonali au timpi de dezvoltare mai rapizi decât vaccinurile sau alte medicamente antivirale și credem că de aceste ori acestea sunt reduse în continuare în cazul virusurilor, o entitate biologică foarte mică și mai puțin complexă decât bacteriile ”, a explicat Sala.

Practic, cercetătorii vor recruta pacienți convalescenți sau recuperați din infecții bacteriene sau virale și din sângele acestora vor izolarea celulele B, acelea care produc anticorpi monoclonali. Aceștia sunt apoi clonați și implantați în sisteme celulare adecvate pentru a fi apoi testați  in vitro împotriva speciilor bacteriene sau virale menționate mai sus. Anticorpii monoclonali izolați prin acest proces sunt supuși apoi unei optimizări moleculare pentru a le crește afinitatea și stabilitatea. „Scopul nostru este întotdeauna același: să desfășurăm cercetări translaționale, capabile să producă rezultate care să poată fi utilizate pe termen scurt în activitatea de tratament” subliniază Giuseppe Ippolito, director științific al Institutului Spallanzani, care va oferi echipei de cercetători acces la informații și teste de sânge ale pacienților infectați cu Covid-19 pentru a izola, cultiva și caracteriza agentul patogen.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: