ISTORIA SE SCRIE ACUM: americanii au dezvăluit CE PLANURI DE RĂZBOI pregăteşte Rusia. DOVEZI CLARE despre ceea ce Vladimir Putin şi generalii AU DECIS LA MOSCOVA

ISTORIA SE SCRIE ACUM: americanii au dezvăluit CE PLANURI DE RĂZBOI pregăteşte Rusia. DOVEZI CLARE despre ceea ce Vladimir Putin şi generalii AU DECIS LA MOSCOVA

Istoria se scrie acum: americanii au dezvăluit ce planuri de război pregăteşte Rusia.

Mutările strategice, precum şi unele măsuri luate în Rusia, i-au făcut pe jurnaliştii americani să avanseze o ipoteză conform căreia administraţia de la Kremlin pregăteşte un nou război mondial. Astfel, prestigioasa publicaţie Washington Post a realizat o analiză în care sunt semnalate mai multe detalii care cu siguranţă sunt cunoscute şi de administraţia de la Washington.

Semne care arată că rușii se pregătesc de luptă

Se pare că la Moscova a apărut un anunţ în care cetățenii au fost rugați să doneze 8 dolari pentru construirea unor adăposturi anti-bombe, din cauza unor posibile atacuri venite din partea unor țări ostile.

Guvernatorul din St. Petersburg a aprobat o inițiativă care raționalizează hrana la 300 de grame de pâine pentru 20 de zile, pentru 5.000.000 de locuitori.

Parlamentarul ultranaționalist Vladimir Zhirinovsky a afirmat că Hillary Clinton ajunge președinte al SUA, asta înseamnă război.

Guvernul rus a adăugat noi amendamente care permit mărirea numărului de soldați prin angajarea rezerviștilor și veteranilor pe contracte plătite în șase luni.

Rusia a mutat mai multe rachete nucleare la Kaliningrad, regiune aflată la granița cu țările baltice.

Rusia şi SUA au crescut iarăşi nivelul tensiunii

Un anunţ făcut marţi a stârnit noi îngrijorări în rândul comunităţii internaţionale, care a intrat în stare de alertă după declaraţiile recente făcute de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Oficialul de la Kremlin a anunţat că Rusia, se simte ameninţată de SUA şi NATO din cauza noilor echipamente militare pe care acestea le desfăşoară.

"Rusia observă o schimbare fundamentală a circumstanţelor rusofobiei agresive, care a devenit baza politicilor Washingtonului faţă de Moscova. Şi nu este vorba doar de rusofobia discursivă, ci şi de acţiuni agresive care afectează în mod real interesele naţionale ruse şi ne pun securitatea în pericol. Este vorba de apropierea Alianţei Nord-Atlantice şi a infrastructurii NATO de frontierele ruse, de transferul unor arme americane de capacităţi mari, de avioane militare NATO, de sistemele antirachetă, segmente antirachetă din Europa şi Asia instalate în apropierea frontierelor Rusiei sau ale aliaţilor noştri. Iar sancţiunile antiruse sunt manifestări care nu sunt amicale, ci chiar ostile", a declarat Serghei Lavrov, conform agenţiei Sputnik.

Lavrov a comentat şi decizia Moscovei de a suspenda un acord cu SUA în domeniul nuclear, dar a subliniat că Rusia nu va reîncepe să utilizeze în scop militar plutoniul intrat sub incidenţa acestui tratat.

Intervenţia ministrului nu este întâmplătoare, ci vine în contextul în care administraţia de la Moscova a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia.

În replică, oficialii de la Washington şi cei din NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, ci au ca scop doar contracararea ameninţărilor balistice din Iran.

În afara acestui schimb de replici la nivel diplomatic, Rusia a trecut la acţiune şi a transferat sisteme de rachete Iskander-M - care pot transporta focoase nucleare - în enclava Kaliningrad, situată la frontiera cu Lituania şi Polonia. De asemenea, Ministerul rus de Externe şi-a manifestat nemulţumirile în legătură cu acuzaţiile americanilor privind presupuse crime de război din Siria.

"Prin acuzaţiile care cataloghează crime de război activităţile ruse din Siria, Departamentul de Stat trebuie să înţeleagă că acest lucru poate conduce la organizarea unui referendum în Rusia cu următoarea întrebare: «Trebuie să oprim telefoanele la Ministerul de Externe?»", a transmis Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Declaraţiile secretarului de Stat american, John Kerry, privind posibile crime de război care ar fi fost comise de Rusia în Siria ar putea atrage "consecinţe juridice", a comunicat diplomaţia rusă.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News