Zelenski cere Germaniei să nu mai protejeze Rusia

Zelenski cere Germaniei să nu mai protejeze RusiaZelesnki Schol,z / Sursa foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Zelenski îndeamnă Germania să calce pe urmele SUA și să autorizeze folosirea rachetelor sale după noua doctrină rusă.

Zelenski îi cere lui Scholz să nu mai protejeze Rusia

După aprobarea primită din partea Statelor Unite pentru folosirea rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor militare rusești, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a îndemnat pe cancelarul german, Olaf Scholz, să calce pe urmele lui Biden și să autorizeze folosirea armelor germane de către trupele ucrainene.

Acest eveniment urmează semnării de către Putin a decretului care extinde utilizarea armelor nucleare de către Rusia împotriva inamicilor săi, adăugând că "o amenințare critică la adresa suveranității sau integrității teritoriale" a națiunii ruse poate fi suficientă pentru a folosi acest tip de arme.

„Cred că, după aceste declarații despre armele nucleare, este timpul ca Germania să sprijine deciziile corespunzătoare”, a spus Zelenski la o conferință de presă comună cu prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, la Kiev, după cum au informat agențiile ucrainene și Europa Press.

Zelenski: Toți aliații trebuie să ia exemplul SUA

În acest fel, Zelenski a mai asigurat că lucrează cu restul aliaților Ucrainei pentru a merge pe urmele Statelor Unite cu rachetele ATACMS, începând cu actualul cancelar german, Olaf Scholz , înainte de alegerile din 23 februarie.

Mai exact, rachetele pe care Zelenski le susține sunt modelul KEPD-350 Taurus, o rachetă de croazieră aer-sol cu ​​rază lungă de acțiune care ar putea atinge 500 de kilometri și proiectată atât împotriva țintelor specifice, cât și a zonei vizate.

Rusia amenință Ucraina

Sursa foto: Wikipedia

Această rachetă are o greutate de peste o tonă și un focos exploziv de 480 de kilograme şi este capabilă să zboare autonom odată lansată din avion datorită unui sistem de navigație care îndeplinește trei funcții: sistemul de navigație inerțial, GPS cu capacitatea de a primi și procesa semnale pentru uz comercial și militar; precum și un sistem de navigație de referință pentru teren.

Rachete care pot lovi adânc în Rusia

Aceste rachete sunt capabile să pătrundă în apărarea antiaeriană densă zburând la altitudine joasă, urmându-şi zborul și neutralizând atât ținte staționare, cât și ținte semi-staționare, datorită sistemului lor de focoase în două etape MEPHISTO de 480 de kilograme.

De asemenea, au capacități mari de penetrare pentru ținte robuste și îngropate, cum ar fi cele din zonele de mare valoare, datorită capacităților sale de explozie și fragmentare.

(Articol de Álvaro Val, La Razon; Traducerea: Rodezia Costea, RADOR RADIO ROMÂNIA)