Evenimentul Zilei > International > Israelul îl avertizează pe șeful CIA că noul președinte iranian are mari probleme psihice. Nu se poate negocia cu el!
Israelul îl avertizează pe șeful CIA că noul președinte iranian are mari probleme psihice. Nu se poate negocia cu el!

Israelul îl avertizează pe șeful CIA că noul președinte iranian are mari probleme psihice. Nu se poate negocia cu el!

Israelul a pus la punct un nou plan de a pune capăt negocierilor prin intermediari dintre SUA și Iran în ceea ce privește acordul nuclear.

Reprezentanții statului evreu profită de vizita în Israel a lui William Burns, șeful Central Intelligence Agency (CIA) pentru a încerca să-i convingă pe americani că noul președinte iranian, Ebrahim Raisi, este un extremist cu tulburări psihice cu care este imposibil de negociat.

Israelul are un dosar cu privire la „problemele” președintelui Ebrahim Raisi

Oficialii israelieni au purtat marți discuții despre amenințarea iraniană cu șeful Agenției Centrale de Informații a SUA, William Burns. Deși nu au fost oferite detalii despre agenda discuțiilor,site-ul de știri Walla a anunțat că Burns are întrevederi cu prim-ministrul Naftali Bennett, cu șeful agenției de spionaj Mossad, David Barnea, și cu alți responsabili din serviciile de informații.

Guvernul israelian e hotărât să facă tot ce îi stă în măsură pentru a-i convinge pe americani să nu se întoarcă în acordul nuclear iranian, acord pe care îl consideră o amenințare la adresa siguranței statului evreu.
În acest sens. în timpul întâlnirii lui Burns cu Barnea, șeful Mossad i-a prezentat directorului CIA informații destinate să-i arate că președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, nu este de încredere și e incapabil să negocieze un nou acord nuclear sau să își respecte angajamentele, informează site-ul de știri Walla a raportat că Burns intenționează să se întâlnească cu prim-ministrul Naftali Bennett, cu șeful agenției de spionaj Mossad, David Barnea, și cu alte personalități de informații superioare.

Potrivit Channel 12, Barnea i-a prezentat lui Burns un dosar despre Raisi , în care acesta este calificat drept fiind extrem de crud, corupt și instabil. „Mossad l-a descris ca pe cineva cu tulburări psihice”.

Raisi, un fost șef al sistemului judiciar susținut de liderul suprem Ali Khamenei pentru funcția de președinte, a fost acuzat că a ordonat executarea a mii de prizonieri spre sfârșitul războiului dintre Iran și Irak

El a preluat funcția joi de la Hassan Rouhani, un politician relativ moderat care a fost de acord cu acordul din 2015 care a limitat activitățile nucleare ale Iranului în schimbul ameliorării sancțiunilor.

Israelul încearcă să-l convingă pe Biden să renunțe la negocierile cu Iranul

Președintele SUA, Joe Biden, încearcă să se reîntoarcă în acordul nuclear iranian, acord din care fostul președinte Donald Trump a retras Statele Unite în 2018. Israelul se opune acordului, iar oficialii guvernamentali au purtat runde succesive de discuții cu omologii americani cu privire la negocierile nucleare, scrie The Times of Israel.