Un oficial al serviciilor de informații din Israel a declarat săptămâna aceasta, că Tel Avivul nu este interesat de asasinarea secretarului general al mișcării Hezbollah, și că președintele Bashar al-Assad ar fi trebuit de mult eliminat.
”Dacă am fi dorit să-l ucidem…. l-am fi ucis până la urmă”, a declarat, pentru un ziar local, directorul Diviziei de cercetare a Israeli Military Intelligence, Dror Shalom, despre secretarul general al organizației paramilitare libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah,
Shalom a mai spus că „Nasrallah este pe deplin conștient că Libanul va pierde dacă deschide focul asupra Israelului”. Însă afirmația cea mai surprinzătoare a înaltului oficial al serviciilor de spionaj ale Israelului se referă la președintele sirian Bashar al-Assad, despre care spune că ar fi trebuit eliminat cu ani în urmă.
Al-Assad, inamicul Israelului
Iranul este în mod direct sursa instabilității și crizelor din regiune, prin proiectul nuclear și rachetele sale de mare precizie, ca și prin armele sale din Liban, Siria, Irak, Yemen și Gaza, mai explică oficialul de securitate israelian într-un interviu pentru Elaph newspaper.
Dror Shalom susține că Israelul îl consideră pe Bashar al-Assad ca fiind inamicul său, ba mai mult „ar fi trebuit ucis înainte să folosească armele chimice”, așa cum pretind Israelul și Statele Unite.
Comentariile lui Shalom survin la o săptămână după ce controversatul președinte sirian a lansat comentarii referitoare la stadiul tratativelor de pace cu Israelul. Președintele a declarat agenției ruse Sputnik că nu este interesat în convorbirile de pace până ce Israelul nu returnează Înălțimile Golan Republicii Arabe (n.red. – denumirea oficială a Siriei).
Revoltă și ocupație
Separat, Assad a mai avertizat că va începe o revoltă populară dacă SUA și Turcia nu părăsesc Siria. „Aceasta este o ocupație. În consecință, avem nevoie de două lucruri: în primul rând să scăpăm de pretextul pe care ei îl folosesc pentru ocupație, și anume teroriștii, în acest caz ISIS.
Mare parte a lumii știe că ISIS (Mișcarea Islamică) a fost creată de americani și că aceștia o susțin”, a continuat al-Assad, afirmând că „în consecință, eliminarea teroriștilor din Siria este prioritatea noastră principală, iar dacă americanii și turcii nu pleacă după asta, atunci va urma fără îndoială rezistența populară și aceasta este singura modalitate posibilă. Ei nu vor fi obligați să plece prin tratative sau legea internațională”.
Președintele Siriei a mai explicat că nu există nicio altă cale decât rezistența și asta s-a întâmplat deja în Irak. „Ce i-a făcut pe americani să plece în 2007? A fost rezultatul rezistenței poporului irakian”, a încheiat al-Assad.
Una dintre cele mai controversate figuri din Orientul Mijlociu, Bashar al-Assad a reuşit să-şi menţină poziţia de preşedinte al Siriei în ciuda unui război civil care răvăşeşte ţara de mai bine de 9 ani. Și-a început mandatul cu promisiuni de liberalizare rapid încălcate, ceea ce a născut o contestare a regimului în întreaga ţară. Înăbuşirea în faşă a oricărei revolte a dat naştere unui crâncen război civil, cu sute de mii de oameni care şi-au pierdut viaţa.
Sursa: Zerohedge