Premierul Netanyahu, despre atacul Iranului: „Noi singuri vom lua deciziile”

Premierul Netanyahu, despre atacul Iranului: „Noi singuri vom lua deciziile” Benjamin Netanyahu. Sursa foto: platforma X

Premierul Benjamín Netanyahu a menționat, în mod ferm, că  niciun alt lider politic  internațional nu-i va putea impune ce decizie să ia cu privire la răspunsul Israelului în urma atacului cu drone şi rachete. Astfel, oficialii israelieni reafirmă ce au decis în Consiliul de război: să răspundă atacurilor Iranului.

Premierul Netanyahu: „Noi singuri vom lua deciziile”

atac rachete, Israel

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Deși a primit mai multe „recomandări”,  inclusiv din SUA, de a nu declanșa un război regional, dreptul la apărare al statului Israel nu este contestat în mod vizibil de o altă țară.

„Le mulţumesc prietenilor noştri pentru sprijinul lor în apărarea Israelului şi pentru toate sfaturile lor. Dar vreau să fiu clar: noi singuri ne vom lua deciziile. Statul Israel va face tot ce este necesar pentru a se apăra", a indicat Netanyahu la începutul unei şedinţe de guvern, potrivit agenţiei EFE.

Miniștrul de Externe din Marea Britanie, respectiv  din Germania, David Cameron şi Annalena Baerbock, s-au deplasat în Israel pentru a-l convinge să manifeste „reţinere”, cu scopul de a se evita consecințele dezastruoase ale unui război regional(n.r În Orientul Mijlociu)

Ne puteți urmări și pe Google News

Israel a decis să atace Iranul, însă, nu a comunicat „momentul”

Armata israeliană

Armata Israeliană/ Sursă foto: dreamstime.com

Reamintim, în  urma atacului erian din 1 aprilie asupra consulatului iranian la Damasc, soldat cu 13 morţi, dintre care doi generali din Corpul Gardienilor Revoluţiei, Iranul a atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică asupra Israelului 110 rachete balistice, 38 de rachete de croazieră şipeste 200 de drone. Dintre acestea,  şapte rachete balistice au lovit teritoriul israelian, restul proiectilelor fiind toate doborâte, potrivit unei declaraţii a ministrului israelian pentru problemele diasporei Amichai Chikli, menționează sursa citată.

Armata israeliană a decis modul în care va ataca Iranul. Strategia pentru ripostă ar fi fost stabilită, însă, nu s-a menținat și momentul bombardării.. Cu toate acestea, oficialii isralieni au dat de înțeles că „în săptămâna de dinaintea Paștelui, îi va lăsa pe cetățeni să trăiască aproape normal”.