Fără îndoială, cei supranumiți „Băieții în Verde” și-au câștigat statutul de cei mai simpatici fani de la această ediție a turneului final. Naționala Irlandei nu s-a făcut de râs la balul european din Franța. Într-o grupă infernală, din care au mai făcut parte Italia, Belgia și Suedia, irlandezii au avut puterea de a termina pe locul al treilea, fapt ce le-a adus calificarea în fazele eliminatorii ale întrecerii. Duminică, trupa lui Martin O'Neill a luptat din răsputeri să atingă „sferturile”, însă a dat de Franța lui Didier Deschamps, pe care au ținut-o în șah încă din minutul 2 al jocului, de la deschiderea scorului. Neșansa a fost ca „Băieții în Verde” să se lovească de „dubla” lui Antoine Griezmann, trimițându-i, astfel, acasă pe creatorii de voie bună ai Europeanului(scor final 1-2). Până la acest meci, străzile din Lille, Lyon, Bordeaux sau Paris au fost animate neîncetat de cei ce au devenit acum cei mai simpatici suporteri din lume. 


Iată câteva dintre momentele spectaculoase create de irlandezi, la Euro:

  • Au ajutat o șoferiță din capitala Franței să schimbe o roată la mașină.
  • Aflați într-un tramvai din Bordeaux, fanii irlandezi au uimit prin comportamentul lor și i-au cântat un cântec de leagăn unui bebeluș
  • Tot în Bordeaux, irlandezii au „încolțit” o studentă franțuzoaică, iar pentru frumusețea sa i-au dedicat melodia „Can’t Take My Eyes Off You” a Gloriei Gaynor.
  • Un alt episod memorabil a avut în prim-plan și poliția franceză. Autoritățile au fost deranjate, într-o seară, de faptul că fanii Irlandei au refuzat să degajeze la cerere spașiul de sub un pod, dar în final și polițiștii au ales să cânte alături de „Băieții în Verde”.

„Avem o tradiție a cântecelor. Cântăm sloganuri pe refrene din Abba, Stevie Wonder sau Pet Shop Boys. Și lumea cântă cu noi. Iar în Irlanda, nu suntem împărțiți în tabere, în funcție de cluburile pe care le susținem, pentru că ele nu sunt foarte puternice. De aceea suntem uniți. Fie că suntem din Republica Irlanda sau din Irlanda de Nord n-are importanță. Ne simțim bine. Iar în Franța, cred că vă face bine să vedeți oameni fericiți ca noi acum”, a explicat un suporter irlandez pentru presa din Franța.