Evenimentul Zilei > Monden > Irinel Columbeanu, satirul puriu și Monica Gabor, păpușa sa gonflabilă. Cupluri de poveste
Irinel Columbeanu, satirul puriu și Monica Gabor, păpușa sa gonflabilă. Cupluri de poveste

Irinel Columbeanu, satirul puriu și Monica Gabor, păpușa sa gonflabilă. Cupluri de poveste

E penibil, pe undeva, să vezi atârnată de brațul unui bărbat puriu o muiere cu 21 de ani mai tânără, cu liceul neterminat. Dacă vrea s-o aibă, e posibil, dar de ce s-o mai ia și de nevastă, s-o pună să se dezbrace la TV, să-i facă și un copil și s-o lase? Telenovelă pe bani mulți

„Unii au zis despre Monica Gabor că-i o curvă proastă. Alţii, mai rău, că-i o prostituată parvenită. Au fost și voci ce au considerat-o victimă. Nu terminase liceul şi se plimba cu Rolls-ul. Participa la evenimente mondene, defila pe catwalk şi dădea interviuri. Era o fată frumoasă, înaltă, cu trăsături armonioase. Genul «slim», spun cârcotaşii. S-a măritat cu un miliardar cu mult mai în vârstă. Credea că-i pusese Dumnezeu mâna în cap. Mirele de 52 de ani a lăsat-o însărcinată şi a născut o fetiţă”.

Am scris rândurile acestea într-un interviu portret pe care i l-am făcut Monicăi în iunie 2012. După aproape opt ani, constat că n-am greșit cu nimic. Familia lor părea ruptă din telenovelele sud-americane. N-a trecut mult după ce s-au luat cu pirostrii, la biserică, şi ziarele de scandal au început să spună ba că ea, ba că el ar avea diverse aventuri. Ea cu şoferul sau cu un avocat, el filmat cu două curve în jacuzzi. Visul frumos s-a terminat. Miza a devenit copilul. Tomnatecul satir nu concepea ca fosta nevastă, pescuită de scouterii săi la Bacău, să-l lase mofluz. Femeiuşca şi-a găsit consolarea în America. Un chinez bogat o întreţinea și o ține pe banii săi și acum pe fosta doamnă Columbeanu.

Azi în vârstă de 32 de ani, Monica Gabor, fostă Columbeanu, devenită Lhamo – zis și Mister Pink, îmi mărturisea atunci: „Vreau să fac afaceri. Am mai crescut… Mă simt confortabil că nu trebuie să mă mai dezbrac! Aş fi vrut un soţ care să-mi spună asta!”. Avea dreptate, fostul ei soț o încuraja să defileze pe catwalk în chiloți. Ce-i drept primea și 1500 de euro pe prezentare și avea și câte patru-cinci pe săptămână.

Cât despre Irinel Columbeanu – azi de 63 de ani – l-am cunoscut în prima jumătate a anilor ’90. Era un personaj monden care se îmbrăca fancy, fistichiu, în costume haute-couture și frecventa numai cluburi, restaurante de lux. Am fost martor mut, dar activ ca reporter, al idilei sale cu prințesa Brianna Caradja. În palmaresul său de holtei bătrân au mai figurat și Blanche, o „farfuză” celebră atunci, dar acum uitată, și cântăreața Anna Lesko. Primei, Monica i-a moștenit hainele și bijuteriile, inclusiv desuurile. Jenant. Au mai fost și altele, cu toate bine plătite, dar pe termen scurt.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE