Evenimentul Zilei > Justitie > Irina Jianu, condamnată în dosarele ”Trofeul calităţii” şi ”Zambaccian”, a primit un spor de 9 luni de închisoare
Irina Jianu, condamnată în dosarele ”Trofeul calităţii” şi ”Zambaccian”, a primit un spor de 9 luni de închisoare

Irina Jianu, condamnată în dosarele ”Trofeul calităţii” şi ”Zambaccian”, a primit un spor de 9 luni de închisoare

Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a primit un spor de 9 luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor din cele două dosare în care a fost condamnată: "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian". Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bacău.

Irina Jianu a fost condamantă la şase ani de închisoare în cele două dosare.

În ianuarie 2014, după pronunţarea ultimei sentinţe (în dosaru "Zambaccian), Irina Jianu a solicitat Tribunalului Bacău contopirea celor două pedepse, cu executarea celei mai grele. Instanţa băcăuană a admis cererea, însă DNA a contestat decizia la Curtea de Apel Bacău, scrie Mediafax.

În iunie 2012, Irina Jianu a fost condamnată la a şase ani de închisoare cu executare în dosarul ”Trofeul calităţii”, iar în ianuarie 2014 la patru ani de detenţie în cazul ”Zambaccian”. Miercuri, instanţa supremă a condamnat-o la cinci luni de închisoare cu executare pentru dare de mită, în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei lui Miron Mitrea, însă această ultima sentinţă nu este definitivă.