Irina Begu a părăsit, încă din turul inaugural, importanta competiţie de 1000 de puncte, organizată în capitala statului Florida. Chiar dacă a plecat din postura de favorită, jucătoarea din România a cedat, până la urmă, în număr minim de seturi, în faţa tinerei rusoaice Anna Kalinskaya, scor 4 – 6, 6 – 7.

Begu a început cu stângul confruntarea de la Miami Open şi şi-a pierdut propriul serviciu chiar de la primul game. Deşi rusoaica de 22 de ani este cunoscută în circuitul WTA pentru uşurinţa cu care îşi risipeşte game-urile de pe serviciu, Kalinskaya s-a ţinut, de această dată, tare pe picioare. Begu a beneficiat doar de o singură minge de break, la scorul de 4 – 5, dar Kalisnkaya a reuşit să salveze punctul şi să închidă setul cu 6 – 4.

Begu şi Kalinskaya au mers cap la cap, până în tie – break

A urmat, apoi, un act secund extrem de echilibrat, în care cele două jucătoare au mers cot la cot şi nu au reuşit să se distanţeze deloc pe tabela de marcaj. Begu a fost prima care s-a clătinat, oferindu-i o minge de break rusoaicei de 1,75 metri, dar românca şi-a revenit repede şi şi-a trecut, până la urmă, în cont acel game, care o aducea în avantaj (5 – 4).

În tie-break, Kalinskaya s-a descurcat, în schimb, mai bine. Tenismena clasată pe locul 115 mondial nu a avut nevoie decât de câteva minute pentru a se distanţa la patru lungimi (5 – 1). Chiar dacă soarta partidei părea a fi deja rezolvată, Begu a salvat trei mingi consecutive de meci şi s-a apropiat la un singur pas de rusoaică (5 – 6). Serviciul româncei s-a clătinat însă din nou, iar Kalinskaya a izbutit un mini-break decisiv (7 – 5).

După o confruntare de anduranţă, care s-a întins pe durata a aproape două ore, Irina Begu spune la revedere întrecerii de la Miami. Singurele jucătoare din ţara noastră care au făcut, deocamdată, pasul spre cel de-al doilea tur rămân Simona Halep şi Sorana Cîrstea.