Evenimentul Zilei > Sport > Irina Begu părăseşte întrecerea de la Miami, încă din turul inaugural
Irina Begu părăseşte întrecerea de la Miami, încă din turul inaugural

Irina Begu părăseşte întrecerea de la Miami, încă din turul inaugural

Tenismena în vârstă de 30 de ani nu a reuşit să calce pe urmele Soranei Cîrstea şi să obţină biletele pentru turul secund de la Miami Open.

Irina Begu a părăsit, încă din turul inaugural, importanta competiţie de 1000 de puncte, organizată în capitala statului Florida. Chiar dacă a plecat din postura de favorită, jucătoarea din România a cedat, până la urmă, în număr minim de seturi, în faţa tinerei rusoaice Anna Kalinskaya, scor 4 – 6, 6 – 7.

Begu a început cu stângul confruntarea de la Miami Open şi şi-a pierdut propriul serviciu chiar de la primul game. Deşi rusoaica de 22 de ani este cunoscută în circuitul WTA pentru uşurinţa cu care îşi risipeşte game-urile de pe serviciu, Kalinskaya s-a ţinut, de această dată, tare pe picioare. Begu a beneficiat doar de o singură minge de break, la scorul de 4 – 5, dar Kalisnkaya a reuşit să salveze punctul şi să închidă setul cu 6 – 4.

Begu şi Kalinskaya au mers cap la cap, până în tie – break

A urmat, apoi, un act secund extrem de echilibrat, în care cele două jucătoare au mers cot la cot şi nu au reuşit să se distanţeze deloc pe tabela de marcaj. Begu a fost prima care s-a clătinat, oferindu-i o minge de break rusoaicei de 1,75 metri, dar românca şi-a revenit repede şi şi-a trecut, până la urmă, în cont acel game, care o aducea în avantaj (5 – 4).

În tie-break, Kalinskaya s-a descurcat, în schimb, mai bine. Tenismena clasată pe locul 115 mondial nu a avut nevoie decât de câteva minute pentru a se distanţa la patru lungimi (5 – 1). Chiar dacă soarta partidei părea a fi deja rezolvată, Begu a salvat trei mingi consecutive de meci şi s-a apropiat la un singur pas de rusoaică (5 – 6). Serviciul româncei s-a clătinat însă din nou, iar Kalinskaya a izbutit un mini-break decisiv (7 – 5).

După o confruntare de anduranţă, care s-a întins pe durata a aproape două ore, Irina Begu spune la revedere întrecerii de la Miami. Singurele jucătoare din ţara noastră care au făcut, deocamdată, pasul spre cel de-al doilea tur rămân Simona Halep şi Sorana Cîrstea.